De Eerste Stevensloop

imageDe nacht was niet echt een goede voorbereiding. Ik werd ’s nachts in paniek wakker omdat ik dacht dat ik me verslapen had, maar toen ik op m’n telefoon keek was het nog maar 4 uur… gelukkig is naast hardlopen slapen een hele leuke hobby van me dus viel ik vrij snel weer in slaap. Toch werd ik weer voor de wekker aan wakker, iets wat me niet snel gebeurd. Kijkend op m’n telefoon was ik niet de enige die al wakker was…

in een WhatsApp-groep waren er al weer wat mensen heerlijk aan het praten, dus ik begon maar mee te praten. Toch wel fijn dat ik niet de enige was die zo vroeg wakker was op de zondagochtend. Volgens mij ben ik meestal de laatste die wakker is, na een tijdje melde mijn zus zich ook… die waren naar wat praten er klaar voor om naar Assen te gaan en om daar op de trein te stappen… wat er in resulteerde dat ze uiteindelijk een trein eerder namen dan eigenlijk de bedoeling was. Geen ramp vond ik.

Zelf kon ik nog lekker rustig ontbijten, tas klaarmaken en dergelijke. m’n ontbijt bestond uit een soepkom dikke brinta… dat vulde goed, voor onderweg had ik nog 4 broodjes gesmeerd met appelstroop… zit goed wat ijzer in en dat is ook weer goed voor de spieren naast de suikers/koolhydraten. normaal eet ik krentenbollen, maar ik wilde es een keer wat anders proberen en dit smaakt ook erg goed.

Alles op en klaar om naar het station te lopen, maarrrr ik had geen banaan! dus dan maar ééntje halen bij de AH to go… nou dat dus nooit weer, volgende keer wel een appel of iets dergelijks wat ik wel in huis heb… maar één banaan van 70 cent, nooit weer!

De trein stond er al dus was al de trein in gegaan, en gemeld aan m’n zus en zwager via Whats-App dat ik voorin de trein zat. alleen leek het bericht niet aan tekomen? dus bezig met een sms op te stellen… maar ze hadden me al gevonden =) We kwamen lekker op tijd aan in Nijmegen, zelf nog ruim voor de start van de 5K, wat betekende dat we lekker rustig aan konden gaan doen. Maar wat voelde het toch koud aan en ik had alleen een korte broek met t-shirt aan. Bij de start konden we onze gekochte shirts ophalen en had dus toen besloten dat ik met 2 shirts ging lopen.

Tijdens het wachten een rondje Kronenburgerparkimage gedaan en we zagen mensen zich al warm lopen… al waren sommige mensen wel heel fanatiek bezig in onze ogen, gezien het rode hoofd en zware adem. Maar goed ieder z’n eigen manier van voorbereiding. Persoonlijk loop ik nooit in, want wacht in het startvak kan de spieren weer goed doen afkoelen. Plus dat ik liever m’n energie bewaar voor de wedstrijd.

Even voor 12uur zijn we naar het einde van de straat gelopen om de 5K lopers aan te moedigen, wat is dat toch leuk om andere mensen te zien lopen! 3 kwartier later waren Iwan en Ria al aan de beurt, dus die ontdeden zich vrij snel van hun overkleding en gingen in het startvak staan. Zij hadden beide ook een korte broek aan, maar onder hun t-shirt hadden ze ook een thermo-shirt, wat nog steeds een goede inschatting leek te zijn. zij het startvak in en ik langs de kant van de straat klaar staan om hun aan te moedigen, gezien ik om half2 zou gaan starten… dus genoeg tijd. zo gezegd zo gedaan en een leuk filmpje gemaakt van ca. 4 seconden.

Dus nu was het tijd om zelf te gaan omkleden, naja omkleden joggingbroek uit te doen en m’n dikke trui. die waren uit en ik dacht… weet je wat het is warm zat, ik ga toch maar in 1 t-shirt lopen. dus de extra shirt weer uit. Tas afgegeven en op naar m’n startvak, ik was één van de eersten in het vak en kon dus vrij vooraan plaatsnemen, wat veelal voordelen heeft qua start. en gezien het een zandloperstart is dus lekker in het midden van het vak gaan staan.

vlak na de start zag ik Ria en Iwan al weer de stad in lopen, ondertussen werd ik veelvuldig ingehaald al voor de eerste 2K. Op de oversteek (brug over de Waal) begon ik beetje bij beetje weer dichterbij personen te komen die me nog geen kilometer er voor hadden ingehaald. De klim van de brug was heerlijk alleen die wind was behoorlijk koudddd… maar gelukkig was de De Oversteek niet kilometers lang en zette de afdaling weer lekker snel in. Aan de andere zijde van de Brug werd de wind minder en dus ook de kou.oversteek

Tijdens het lopen gebruik ik altijd RunKeeper om mij de afstand; tijd en gemiddelde snelheid door te geven al had ik wel de afstand gehoord, maar de tijd en snelheid ging telkens aan me voorbij. Ik probeerde me er op te concentreren, maar dat lukte pas bij kilometer 8 en ik schrok van m’n gemiddelde snelheid, deze lag boven de 13,5km/u… het enige wat ik dacht dat moet naar beneden… want er is nog een verschrikkelijke klim beloofd aan het eind en ik moet energie overhouden. Maar denken en doen zijn twee verschillende dingen en ik had uiteindelijk maar besloten me niet meer te letten op RK maar meer op hoe ik me voel en ik voelde me geweldig!
Heerlijk lopend van persoon naar persoon en mensen weer bijhalen die me in het begin al voorbij gelopen waren.

Wat was het geweldig om weer terug te zijn in Nijmegen en voor het eerst iimagen Lent. De mensen daar zijn geweldig goede supporters, maar dat wordt klaarblijkelijk al met de paplepel ingegoten. In Lent stond er een meisje te springen en hup hup gaat goed te juichen en was behoorlijk veel aan het springen (vraag me af hoe lang ze dat heeft volgehouden). Persoonlijk vind ik dat zo motiverend hoe mensen daar je aanmoedigen.

Na het prachtige Lent weer terug naar Nijmegen via De Oversteek, persoonlijk vind ik de burg aan Lent zijde lang niet zo stijl als aan de zijde van Nijmegen. Maar dat kan natuurlijk ook komen vanwege het feit dat er op de terugweg geen wind in je gezicht stond te waaien.
Terug in Nijmegen werden we langs de Waalkade geleid, waar de uitdaging inzicht kwam. De NB-challenge (New Balance) is het zo snel mogelijk een afstand van 400 meter omhoog klimmen. Op de één of andere manier had ik begrepen dat het in de winkelstraat zou zijn, maar het was dus op een andere plek dan ik dacht en een stuk pittiger. Na deze klim werden we de koopgoot ingeleid en al slingerend imagenaar de Stevenskerk in het centrum. De stenen van het centrum zijn niet echt prettig om over te hardlopen, maar het vele publiek maakte dat wel goed. En dan zie je opeens de klok voor je opdoemen en de seconden tikten weg… de klok stond op 1:28 de seconden had ik niet gezien. Wat was ik blij, ik ging een PR lopen op dit lastig parcours en dat zorgde ervoor dat ik alleen maar sneller en sneller en sneller liep het was alsof ik vloog en dan kom je over de meet met 1:29:03 op de klok. Ik kon dit gewoon niet geloven, maar had een smile van oor tot oor. Deze bruto tijd was al een vette PR, laat staan wat m’n netto tijd zou gaan zijn… die kreeg ik per sms opgestuurd…. 1:28:41… mijn dag kon niet meer stuk.

Tot in November Nijmegen! Organisatie, vrijwilligers en zeker de bevolking van Nijmegen en Lent bedankt!

image
Proost op een geweldige dag
image
De officiële uitslag

Een gedachte over “De Eerste Stevensloop

  1. Heel goed gedaan Harm! Ik wist wel al welke tijd je had gelopen, maar erg leuk om nu te lezen hoe het je is afgegaan tijdens de loop! En dat tempo hoeft helemaal niet naar beneden als je je er goed bij voelt en als je lekker loopt. Een prachtige tijd en mooi een nieuw PR. Top prestatie!

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s