De dag kon niet slechter starten, een hele slechte nacht gehad. Beetje boel onrustig geslapen, waarschijnlijk door de opkomende storm. Om zeven uur ging de wekker en ik was weer eens klaarwakker. snel de keuken in om pannekoeken te bakken voor mij en mijn gast. We hebben de  voorlaatste koolhydraten wel nodig. Want ook m’n gast had zeer slecht geslapen, nou ja nog slechter slechts anderhalf uur ongeveer. Natuurlijk ook koffie en thee gezet.

na het ontbijt snel omgekleed en we waren goed om te gaan naar de trein, al moesten we wel eerst, op verzoek, langs de Starbucks voor een laatste shot koffie voor in de trein.
Wat was ik toch nog moe! ’t Was dat we 3x moesten overstappen dat ik wakker bleef, anders was ik waarschijnlijk wel in slaap gevallen ondanks m’n reisgezelschap.

aangekomen op het station Zandvoort aan Zee stond het hup team al weer klaar, dus aan het einde van de dag maar weer een foto laten maken. Maar er stond ook iets verontrustends klaar, het team deelde ook poncho’s uit. Dus maar één gehaald, want dat kan nog wel eens handig zijn als we in het startvak zouden staan, want dan koel je in ieder geval niet zo erg af.

aangekomen op het circuitpark naar de tent om nog een lunch te nuttigen, elk hebben we 3 broodjes pindakaas gehad. Het was best lastig om een plekje te vinden, want door het slechte weer was de tent over vol. In de tent ook nog wat ‘bekenden’ van de Ik Loop Hard Groep tegen gekomen. Wat een gezelligheid, daar bleek dan ook dat we samen met één van hen zouden gaan starten. Mij was ruim van te voren gevraagd of ik met m’n logee wilde op lopen dus zou dit een LSD (Long Slow Distance) worden voor mij. Toch werd me nog gevraagd of ik niet m’n eigen tempo wilde lopen, gezien mijn nacht had ik het idee dat dit niet veel sneller zou worden dan wat zij zou gaan lopen.

De run zelf was opgedeeld in 3 delen, één deel circuit ca. 4Kimage, één deel strand ook ongeveer die afstand en het laatste deel door het dorp. Op het circuit hadden we een groot gedeelte muziek, wat lekker was… alleen tegen het einde was er een grote plas wat tot gevolg had dat je richting het strand moest met klets poten… Op het strand was het afzien, zoals ik verwacht had door m’n slaap gebrek kon ik maar net het tempo van mijn loopmaatje bij houden en onder tussen maar roepen dat ze het geweldig doet! zowel naar beneden naar het strand toe als naar boven van het strand af oi wat een marteling. ondertussen nog wat woorden gehad met een mede loper… we moesten van hem naar links, terwijl de algemene regel is dat inhalers links moeten lopen en de tragere lopers rechts.
Helaas was het door de storm erg rustig en stil op het strand, gelukkig was het zand nat genoeg zodat het niet is gaan stuiven. Maar hemeltje wat regen viel er naar beneden, gelukkig had ik een pet op… iets waar ik wel aan gedacht had.

In het dorp aangekomen was de wind een stuk minder erg, maar toch konden we niet op een lekker tempo komen en ook hier hebben we een paar looppauzes ingelast. Mijn eigen inschrijftijd ging ik zeker niet halen, want dat had ik rond de 50 minuten gedaan dacht ik… maar we waren op koers voor de tijd van mijn loopmaatje. en natuurlijk ging het een stuk minder regenen… de eind tijd (netto) was 1h28’35” image(6seconden sneller dan mijn halve marathon 2 weken eerder) maar zeker niet ontevreden over de tijd. Was best wel trots op m’n loopmaatje dat ze de 12K binnen de 90 minuten heeft gelopen. Onze netto finishtijd is dan ook hetzelfde, wat m’n zus en zwager (die altijd samen lopen) niet zo heel vaak lukt.

Aangekomen bij de tent was het natuurlijk droog, maar goed wat dus een goede reden is om me om te kleden in m’n joggingbroek en lekker comfi trui… weer buiten gekomen regende het weer hard, wat er in resulteerde dat mijn kleding binnen no time doorweekt was. Mijn loopmaatje haar vriend haalde haar in Zandvoort op, ofwel in Zandvoort afscheid genomen en op naar de trein. Het hup team stond klaar voor de foto’s maar gezien ik doordrenkt was van de regen maar snel naar de trein gegaan. Dit keer maar 2 overstappen, maar waimaget kreeg ik het toch koud op den duur in de trein. Volgende keer gaat er een hutkoffer mee aan kleding en warme spullen….

thuis aangekomen, m’n loopmaatje ge-appt dat ik thuis was, zij was dat door fileleed nabij Zandvoort helaas nog niet… maar zou dat gelukkig wel snel zijn.
gordijnen dicht en alle kleding snel uitgedaan en de douche aan gezet… wat is zo’n warme/hete douche dan toch heerlijk…

Op naar een nieuwe week lopen

2 gedachtes over “Week 13 deel 2; Zandvoort Circuit Run

  1. Leuk verslag Harm!
    Het was een fijne run met je, volgende keer wat beter slapen, dan loop je ook wat beter 😉

    Hopelijk kun je komende week weer wat meer lopen, want de afgelopen weken is er niet veel van gekomen!

    Succes deze week

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s