Vandaag werd ik getagd door Sanne voor deze leuke food tag. Deze tag bevat veertien vragen over eten. Zo kom je naast mijn hardloopverhalen en de recepten ook wat meer te weten over mijn eetgewoontes! De vragen zijn bedacht door Tedje.

Als je iedere dag nog maar een soort gerecht als avondeten zou mogen eten, wat zou dat dan zijn?

Dat is een erg moeilijke vraag, ik ben dol op eten. maar als ik dan toch moet gaan kiezen dan maar rijstgerechten. Ik ben dol op op rijst en pasta, niet een echte Nederlander wat dat betreft. Aardappelen maak je me nogsteeds niet echt blij mee. En gezien je met rijst net meer combinaties kunt maken dan met pasta ga ik voor rijstgerechten.kabeljauw-in-zoetzure-saus-featured

Wat was vroeger je lievelingseten?

Ik was op zich wel een raar kind vroeger (en ben nog steeds wel een beetje raar), mijn lievelingsgroente was spruitjes en ik ben er nog steeds wel dol op. Maar nu staat prei-schotel toch wel ruim boven aan (meer info dan wordt gevraagd)
Wat is het laatste wat je hebt gegeten of hebt gedronken?

Mijn avondeten moet ik nog nuttigen, maar in de middag pauze heb ik Kong Bao Kip gehad van de afhaal wok hier in Zwolle. In plaats van thuis eten heb ik dit keer op het werk gegeten. het laatst wat ik gedronken heb is een glas verse muntthee.

Als jij mag kiezen waar je uiteten wil, waar ga je dan naartoe?

Ik heb er al twee keer eerder gegeten en dat is me zeer goed bevallen, dus ik zou dan naar een frans restaurant Bistro Pampus gaan en als toetje zou ik de heerlijke cheese cake nemen.

Wat lust je écht niet?
Wat ik echt niet lust, ik ben niet dol op vis. De smaak van vis staat me niet echt aan.

Om welk gerecht sta jij bekend?

Persoonlijk maak ik het liefst pasta gerechten, al ben ik daar nog steeds met de saus aan het experimenteren. Op zoek naar  de juiste smaak voor een heerlijke pasta saus.
Maar sinds dat ik een kookboek van Rachel Khoo heb met het recept van Poire Belle Héllène ben ik wel redelijk goed in het maken van dit nagerecht. En natuurlijk ben ik ook met dit recept aan het experimenteren, net even de chocolade saus anders maken dan in het boek staat.

Chips of chocolade?

Oei, das een lastige. Ik ben dol op chocolade, maar ook op chips. Maar gezien van chocolade ik veelal blij word ga ik voor chocolade. Sweet mother of Godchocolade

Wat eet jij het liefst in de bioscoop?

In de bioscoop eet ik het liefst m&m’s, lekker makkelijk en wederom chocolade.

Wat lustte je vroeger nooit en nu wel, en hoe komt dat?

Ik luste nooit rode wijn, ik ben nu aan het leren deze waarderen. Ik heb het een keer voorgezet gekregen en ik vond die wel lekker.rode-wijn-fles-glas

Vis of vlees?

Ook wederom geen moeilijke vraag, natuurlijk kies ik voor vlees. al ben ik ook geen grote vlees eter.

Welke dingen zou je nog willen leren eten of drinken?

Ik zou zeker nog wel vis willen leren eten, waarom? Omdat het gezond is en vol goede vetten zitten.witvis

Wat eet je het liefst als ontbijt?

Eigenlijk zou ik moeten zeggen: “wat is ontbijt?”. Ik ontbijt zelden, ik ben een avond mens en echt geen ochtendmens. ’s Ochtends sta ik veelal op ga naar de badkamer doe m’n ding, kleed me aan en op naar het werk. Mijn ontbijt bestaat eigenlijk 5 van de 7 dagen per week uit een grote mok thee. Mocht ik toch echt ontbijten, dan eet ik het liefst vol yoghurt met 4 granen müsli, maar ik eet ook wel cornflakes met volle melk of Brinta. Ben niet zo’n brood liefhebber.

Als je moest kiezen: alleen nog maar voorgerechten of hoofdgerechten eten?

Absoluut geen moeilijke vraag, ik ben dol op eten en gezien voorgerechten niet echt vullend zijn zal ik gaan voor een hoofdgerecht.

Je staat voor het snoepschap in de supermarkt. Welk snoepje kies je uit?
Ik ben absoluut geen zoetekauw, maar gezien chocolade daar ook ligt zal ik altijd gaan voor de chocola

Gezien ik nog niet veel mensen ken met een blog tag ik alleen Ria & Anouk. Natuurlijk mag je de tag ook invullen, neem ‘m gerust over! Heb je de tag ingevuld, laat dit dan even weten in een comment, ik ben erg benieuwd naar jouw antwoorden!

3 gedachtes over “SOMETHING ABOUT FOOD TAG

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s