Extremely Loud & Incredibly Close

image

Anderhalve maand later dan de planning (door het kwijt zijn van het boek, zie blog boeken stress) is het boek eindelijk uit. Maar eigenlijk ook: is het boek helaas uit.

Als je eerst de film ziet heb je een idee wat je kunt verwachten van het boek. Maar zoals zo vaak is dat maar een illusie.

De tragedie die Oskar Schell (de hoofdpersoon) meemaakt blijft hetzelfde. De zoektocht idem dito. Maar daar houd de vergelijking dan ook echt op.

Het verhaal van Oskars Oma en Opa (huurder) missen in de film. Wat mijn inziens wel van belang is voor het verhaal. Het waarom bleef me na 3x zien van de film aan me knagen. Wat was er gebeurd. Dat Oskars oma uit Duitsland kwam was wel duidelijk, maar waarom ze de man in huis haalde die haar had verlaten en had gepijnigd was me een raadsel en dat is met het boek wel opgelost. Waarom dat Thomas Schell (opa) niet kan praten, wordt ook (enigszins, goed lezen) opgelost.
De belevenissen van Oskar zijn hetzelfde maar ook weer niet, het boek is gelukkig uitgebreider en heeft een geweldige scène op het Empire State Building
. Waar de opa in de film een grote rol heeft in de zoektocht is deze in het boek een stuk beperkter.

Eveneens is het verhaal van de moeder heel anders dan in de film en de verhouding moeder zoon relatie is op een andere manier verstoord dan in de film. Waar de film in het gewisse laat waarom, geeft het boek verheldering.

Al met al een geweldig verhaal en een stuk verhelderender dan het verhaal in de film. Ik zou zeggen, vind je de film leuk. Dan vind je het boek geweldig! Lezen dus!

ps. Al moet ik wel zeggen dat Sandra Bullock en Tom Hanks geweldig hun rollen spelen.

2 gedachtes over “Extremely Loud & Incredibly Close

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s