The Fault In Our Stars

Eigenlijk heb ik dit boek vorig jaar al gelezen ruim voor dat ik deze blog begon. Maar goed ik heb dit boek al aan meerdere mensen aangeraden, mede doordat dit boek mij eerder aangeraden was geweest door de vriendin van een vriend van me (lekker ingewikkeld).
Al was ik in eerste instantie sceptisch, had ik het boek gehaald bij Waanders in de Broere.

image

Het was 6 november en ik had zin in een nieuw boek. Ik ging voor EL&IC maar kwam dit boek eerst tegen en kon en moest direct denken aan de boeken tip. En gezien ik toch nog een aantal boekenbonnen had zag ik dat niet als probleem. Helaas kon ik Extremely Loud & Incredibly Close niet vinden dus had ik deze besteld bij meid bij het afrekenen. Ze vroeg of ik de film had gezien. En ik dacht film? Is dit boek verfilmd? Dus na afgerekend te hebben maar langs de MediaMarkt gegaan voor de film. Oi, hij was net uit en dus eigenlijk nog best wel duur. Maar toch meegenomen. Ik was weer voor een maand klaar dacht ik. Ik had het niet erger mis kunnen hebben.

Het boek valt officieel onder het genre Young Adult en wordt veelal gezien als een boek voor meiden. Ik kan zien waarom dat dit label er op ligt. Een heel romantisch verhaal een beetje Romeo en Julia maar zonder een fête tussen de families… maar wel heel veel luvvies duvvie. Daarentegen wordt er wel een andere strijd benoemd, de strijd tegen kanker. En dat maakt dit boek eigenlijk wel geschikt voor beide geslachten en voor Adults of ze zich nog jong voelen of niet. Je blijft hopen op een “en ze leefden nog lang en gelukkig”. Maar helaas dit boek is meer het echte leven met een terminale ziekte dan een mooi sprookje met het prins op het witte paard. Al zal Hazel (Grace) Agust(us) wel zo zien.

Het verhaal is zo boeiend dat ik het boek in ca. 10 uur (lezen) uit had. Als ik de pauze van 2.5 uur slaap mee tel, dan dus in iets meer dan een halve dag. Ik ben rond 9 uur ’s avonds begonnen met lezen, na een tijdje naar bed gegaan daar mezelf beloofd nog een hoofdstuk te lezen…. dat werden er velen, totdat ik vogeltjes hoorde fluiten en zag dat het 5 uur was geworden en het dus echt tijd werd om te gaan slapen ook gezien er iemand zou komen voor m’n geiser. Dus moest er weer vroeg uit, want hij kon om half 9 al voor m’n deur staan.

Het boek druipt van de liefde voor familie; vrienden en voor een speciaal iemand. Maar er wordt enigzins ook beschreven hoe het gevecht tegen kanker gevoerd wordt met ondermeer fictieve medicijnen. Maar ook Amsterdam wordt aangedaan en wordt het achterhuis beschreven en heeft het een belangrijke rol.

Wie alleen de film gezien heeft… GA HET BOEK LEZEN! Het zal de film alleen maar verdiepen!

Al is de film aardig goed en heeft het goede film score toch kan een film niet de gedachten van een persoon weergeven. In tegenstelling tot EL&IC wordt in deze film wel bijna alle key aspecten van het boek benoemd. Alleen niet allemaal op een juiste manier en worden er een paar dingen omgebogen om het verhaal voor de film sneller te laten gaan.

Maar John Green heeft in het boek wel een hele belangrijke quote achter gelaten.

The World isn’t a wish granting factory

Wat de waarheid is als een koe.

Maar als je nu denkt die vent heeft een hekel aan films… dan heb je het mis. Ik ben dol op films, maar zoals bijna altijd vallen boek verfilmingen altijd wel een beetje tegen.

2 gedachtes over “The Fault In Our Stars

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s