wpid-20150421_002201_hertenstraat-1.jpg

Wat is het toch met mij en slapen voor een loopevenement aan? De zaterdwpid-20150419_130336_raadhuisstraat.jpgag al om 11uur naar bed, nog iets gelezen om vervolgens te gaan slapen. Ik sliep bij m’n zus en zwager dus moest, ondanks dat ik al wel vaker in dat bed geslapen had, weer erg wennen aan het bed. Natuurlijk was ik rond 1;4 & 6 uur wakker. Om 9 uur ging de wekker van m’n telefoon af en was toch wel klaar wakker.
Toch wel vreemd dat ik totaal geen pre-run spanning had, wat ik normaal wel heb. Okay, ik had dat de laatste loop (Zandvoort Circuit-run) ook niet, maar toen was ik te moe om nerveus te zijn. Maar een reden om extra nerveus te zijn was het feit dat ik een week geen training meer gedaan had. Ontbijt gehad en rond half12 in de auto gestapt om naar Hoogeveen te rijden.

Daar aangekomen op zoek gegaan naar de tamboerpassage waar we onze tas achter konden laten. De passage hadden we sneller gevonden dan we dachten. Daar binnen gekomen waren er circa  tien tafeltjes voor de 5mi.-lopers en maar twee voor de 10mi.-lopers Is dit een voorbode voor het aantal lopers vandaag?
ik had voordat we weggingen al m’n kleding aangedaan, een dun shirt met mouwen, dit omdat het er ’s ochtends de wolken er toch nog dreigend uitzag. Maar in de passage toch nog besloten m’n top te wisselen voor een shirt zonder mouwen. Iwan en Ria dachten dat dit misschien toch nog wel te koud kon zijn. Maar ik hield hem toch aan.
Buiten leek het er in eerste instantie wel op en was het een beetje fris, maar de zon begon meer kracht te krijgen en ging de gevoelstemperatuur omhoog.

We moesten nog even wachten totdat we onze startvakken in mochten, tijdens het wachten nog iemand van de Ik Loop Hard groep ontmoet. Al was het kort toch nog iemand nieuw ontmoet. Ondertussen mochten we naar ons startvak.

In het startvak (voor mij A) was het wel redelijk rust. Al was vak A aanzienlijk kleiner dan B&C. B was blijkbaar voor de de bedrijvenloop en C was dan weer voor recreanten. Alle hazen (1h30′; 1h35′; 1h40′ & 1h45′) zaten in vak C. Dus mijn inschrijving was in ieder geval onder de 90minuten. Dus ik had een nieuwe streeftijd, wist niet meer welke tijd ik opgegeven had.

In startvak A stond ik dus samen met de wedstrijdlopers en klaarblijkelijk moet je het startvak zien als een kooi van een kooigevecht. Want de heren waren bezig met een behoorlijke intimidatie proces. Rekken en strekken in poses die geen enkel ‘normaal’ mens voor elkaar krijgt, maar hoe klein het vak ook was ik kon toch een leuk plaatsje vinden om dit te kunnen aanschouwen… maar vlak voor de start stonden we als koeien die voor het eerst naar buiten mogen na een lange winter binnen dicht op elkaar.

Het startschot en het was gaan met die banaan, en wat kon ik toch makkelwpid-screenshot_2015-04-19-16-54-17.pngijk op snelheid komen. Veelal te danken aan het publiek en de muziek langs de kant (ik mag niet klagen, maar enkele blazers waren wel een beetje vals). Ik kon mezelf er zelfs toe zetten om mooie grote passen lang vol te houden. Maar bij ongeveer mijl 3 ging het mis, de kopgroep was ver voor ons en op een aantal achtervolgers achter ons… we waren met een groepje van 4 achtervolgers, kon ik het niet meer volhouden. het tempo was veel te hoog. Dus ik moest ze laten gaan of wel ik werd een lone wolf die de drie achtervolgers aan het achtervolgen was. Ik wilde eigenlijk wel blijven achtervolgen en m’n benen konden het aan… maar m’n longen niet, ik kon niet voldoende lucht krijgen. Mijn longen riepen zelfs van STOP!!!!! En heb er zeker een halve minuut over nagedacht of ik dat zou doen. Maar nee, dat mocht  niet van m’n hoofd dus maar door gaan. Maar wat wel uiteindelijk wel de heren voor me laten gaan, hoe moeilijk het ook was.

Omdat dit ook mijn eerste Cascaderun was wist ik niet hoe het parcours van de 10mi liep, maar ik was in de veronderstelling dat er op bepaalde punten muziek was had ik geen muziek aangedaan… maar na ongeveer de 4e mijl toch maar m’n eigen muziek opgezet, want het lopen ging nog steeds niet lekker, dus een beetje hannissen met m’n telefoon armband en tijdens het lopen gewoon spotify aangezet. En dan is het eerste nummer wat je hoort Hozier – Take Me To Church.

Echt een geweldig hardloopnummer en zeker heerlijk omdat hardlopen mijn kerk is. Verbonden  voelen met je omgeving/natuur en andere ‘kerkgangers’ en geen vervelende gedachten in m’n hoofd alle stress laten voor wat het is.
Dankzij de muziek kwam ik weer in een heerlijke flow, wat het ritme van muziek wel niet met je kan doen. Het tempo lag een stuk lager dan in het begin maar ik begon weer langzaam aan sneller te lopen en mijn amdemhaling/longen kon(den) het aan.

Tijdens het lopen was ik ook iets vergeten te doen… Iets essentieels wat ik “uitgevonden” heb bij m’n 4e Halve Marathon (na 2 dramatische HM’s). En dat is vooral genieten! Genieten van de omgeving/natuur waar je even deel vanuit maakt. Maar ik had tot ongeveer de 7e mijl het idee dat ik deze loop moest overleven… En toen kwamen er vreemde bordjes aan de zijkant, die andere afstanden aangaven…

Samenvoegen over 700m.

en dat ging zo door tot 100m. voor de samenvoeging… Toen ik het eerste bordje zag van samenvoegen, ging er door me heen… samenvoegen met wat??????! wordt het pad nog smaller?! (we liepen namelijk over het fietspad)… maar na 300 meter werd het duidelijk wat ze bedoelden… 90% van de supporter stonden met de rug naar ons toe en daarachter waren heeeeeel veeeeel mensen aan het lopen! Ofwel de 10mi.-lopers werden gemengd met de 5mi.-lopers en de laatste 2,5mi zouden we samen naar de finish lopen. Wat mij direct een nieuwe boost gaf om sneller te lopen. Niet meer alleen lopen en weer heerlijke muziek en aangemoedigd worden door heel veel mensen (al staan ze er niet voor mij, voelde het wel zo)… En dan opeens een heerlijke Dance nummer, heel hard en ik hoorde mijn eigen muziek niet meer, maar dat vond ik absoluut geen ramp. De muziek gaf me zelfs energie om gek te doen op de muziek en dat werd volgens mij wel gewaardeerd door de toeschouwers.
Tempo opschroeven en heerlijk springen op Dance muziek…. I LIKE IT!

Enzo de laatste 4K door knallen. Gelukkig ben ik dun en pas dus zo, newpid-screenshot_2015-04-19-17-54-34.pngt als een hamster/muis, door kleine openingen. In de verte zag Finish opdoemen en veel dichterbij gekomen zie je een klok die net op 1:07 springen… vol ongeloof  toch nog even extra aanzetten. Wat ik nog steeds niet kan geloven is dat mijn tempo hoger was dan tijdens de Zeven Heuvelenloop afgelopen November. Na het passeren van de finish bijna direct een sms en dan zie je de netto tijd! 1h06’58”. De euforie van het doorzetten en toch uitlopen was er al, maar de tijd versterkte de euforie wel enorm.

En ik weet ik MAG NIET ZEUREN… maar voor m’n gevoel ging het toch niet zo heel lekker zeker niet in het begin, maar zoals vaak wordt er dan gewezen op mijn tijd met de mededeling wat zeur je nou je hebt geweldig gelopen. Maar als tijd en gevoel nou altijd op een lijn lagen dan zou ik nooit mogen zeuren sinds dat ik begonnen ben met lopen, want ja ik heb me alleen nog maar verbeterd ook tijdens de 2 HM’s waarbij ik meer dood dan levend over de finish kwam.

Maar de cascade run is een hele leuke loop! je wordt goed verzorgd tijdens de loop geregeld water bekertjes en sponsen en na de finish kun je ijs en fruit krijgen en een sportdrankje… het enige wat mist… is een medaille… gelukkig hebben we het startnummer, shirt en herinneringen nog. En spierpijn tot 3 dagen na de loop.

wpid-screenshot_2015-04-19-19-54-55-1.png   wpid-20150419_162142_hoofdstraat.jpg

3 gedachtes over “Cascaderun Hoogeveen

    1. ik weet dat ik goed gelopen heb en dat ik het zeker niet sneller had gekund en alleen maar langzamer… maar toch knaagt het aan je dat je het qua ademhaling niet aan kunt.

      en ja geen medaille… heel erg jammer 😦 en zonder haha 😉

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s