Weekoverzicht 18

Maandag 27/4 (Koningsdag)

Koningsdag vieren op een dorp? Dat is voornamelijk een aangelegenheid voor kinderen en jeugd. Niet iets ergs bijzonders hier op het durp, eigenlijk moet ik het zo zeggen… niet dat ik weet dat er iets bijzonder leuk voor 16+’ers georganiseerd wordt. En ik behoor toch al een x-aantal jaren bij die groep 😉

Maar wat ga je dan doen op zo’n dag, ik was es laat wakker en dus geen ontbijt en lunch zoals zondag…. maar een brunch met een heerlijk warm broodje met ham en kaas en wat tuinkruiden. En wat te doen daarna, daarna de auto in voor naar de kassen in Sappemeer (of moet ik zeggen Hoogezand-Samppemeer?). Daar stonden heeeeeeeel veeeeel plantjes en goedkoper dan bij een tuincentrum…. maar dat krijg je als je de tussenman er tussen uit haalt =) er hoeft maar 1 persoon geld te verdienen =)

Ondanks dat het eigenlijk m’n loopdag is, toch vandaag niet gelopen. Dit keer maar es gezellig proberen te zijn…. al moet ik zeggen m’n mobiel zit (bijna) aan m’n hand vast geplakt. Maar ik doe m’n best.

Dinsdag 28/4

Weer een heerlijk chaotische dag gehad op het werk, in ieder geval beter dan de stressvolle dagen een week eerder… maar na het werk gauw eten, want ik wilde m’n ronde van maandag in halen… maar na het eten werd ik een beetje licht in het hoofd en kreeg een weeïg gevoel op de maag… dus dan maar niet lopen vandaag =( dan maar woensdag-vrijdag lopen? We shall see…

Woensdag 29/4

De dag dat ik helemaal van slag was, constant dacht ik dat het dinsdag was. Wilde zelfs afspraken maken voor donderdag op de woensdag. Maar gelukkig geen onherstelbare schade aangericht… Al moet ik zeggen dat het werk net als de dinsdag een stuk relaxter was dan de week er voor… Alleen had ik na het werk geen zin meer in een rondje doen. Uit eindelijk wel gedaan. Maar wat was het opeens druk en veel lopers die het loop gebruik van elkaar groeten niet kennen… okay het duurt ook niet zo heel lang meer tot dat de Halve Marathon van Zwolle is enwpid-screenshot_2015-04-29-23-41-15-1.png dat zorgt veelal voor extra lopers. Maar het was alsof het drukker is dan voorgaande jaren… maar dat kan natuurlijk ook aan mij liggen.

Donderdag 30/4

Koninginnedag, wat eigenlijk geen koninginnedag meer is…wpid-screenshot_2015-04-30-21-55-32-1.png maar na 2 jaar toch nog wel een beetje zo voelt. Via Facebook hebben we een maandelijke chalange lopen en ik “moest” nog 8K lopen om mijn doel van de maand April te halen. Al moest ik eigenlijk nog 58K volgens mijn eerste doel, maar door een kleine loopersdip kon ik dat doel bij lange na niet meer halen. Na de loop nog met een vriendin gesproken via FB-messenger tot even na 12 ’s nachts. Wat kunnen sommige gesprekken toch heerlijk, op een positieve manier, verhelderend werken. Maar anderszins zette het me ook aan het denken of ik iets wel of niet zou moeten doen (lekker duidelijk, not… maar dat houden we maar even zo).

Vrijdag 1/5

De start van een nieuwe maand, en wederom een maand dichterbij de marathon van Eindhoven en ik begin me toch een beetje zorgen te maken… nog een paar maar van deze dipjes dan gaat het me niet lukken. Maar ik mag niet zo denken, dat weet ik ook niet. Hardlopen geeft rust in je hoofd en dat is zeker heel belangrijk.
Maar goed dus ook een nieuwe motiverende chalange opgezet voor de maand Mei. Gezien ik op de een of andere manier niet aan de 160K kan komen deze maand maar naar beneden bij gesteld naar de 130K. meer is altijd fijn. Vandaag niet lopen zoals op de planning stond, maar lekker rusten na 2 dagen achtereen lopen… al hoewel rust? ’s avonds wel lekker gedanst en ja dat is ook zeer intensief, maar oh zo leuk. Al is mijn danshouding verre van perfect en ik het steeds moeilijker vind om het programma van de dansen in m’n hoofd te krijgen, heeft de houding voor het dansen mijn inziens wel degelijk een goede invloed op mijn hardloop houding.

Zaterdag 2/5

Rustige dag op het werk gehad op het werk, maar toch was ik om 4 uur lichamelijk een emotioneel op. Waarom dat dat zo was ik weet het niet, misschien dat het een ontlading was een week van behoorlijke stress. Dus weinig gedaan na het werk (lees niets gedaan).

Zondag 3/5

Lekker laat wakker en na het van bed uit gekomen te zijn lekker rustig echtwpid-screenshot_2015-05-03-15-29-23-1-1.png wakker worden. met een bak volle yoghurt + crüsli en een half liter thee… daarna me rustig aangekleed voor een ruim 10K loop. De bedoeling was maximaal 15K. Maar nog geen kilometer van huis en ik kreeg last van m’n kuit. Dus op een rustiger tempo door lopen, maar de pijn ging niet weg. Ik ben wel redelijk eigenwijs en ben wel door gaan lopen in de hoop dat het beter zou worden. bij het punt door lopen voor de 10+K of naar huis heb ik gekozen voor naar huis. Want de pijn ging niet weg. Eigenlijk had ik moeten stoppen en gaan wandelen, maar dat wilde ik ook weer niet. Bij nog geen kilometer van huis was de pijn in m’n kuit weg en kon ik weer tempo maken. Ofwel ik had door kunnen lopen! Toch denk ik dat ik de juiste keuze heb gemaakt om naar huis te gaan en m’n kuit rust te geven.

Om 4uur begon de de uitzending van de voorbeschouwing van de bekerfinale dan ook al. Bekerfinale? Ja als FC Groningenfan zat ik dan ook aan de buis gekluisterd. Het was de strijd tussen de club van m’n woonplaats en de club die in m’n hart zit. Laten we zo zeggen ik ben blij dat ik met geheven hoofd door Zwolle kan lopen met een brede glimlach. Want FCG heeft voor het eerst in de history een echte prijs gewonnen en dat werd tijd ook. Mijn club heeft de club van m’n woonplaats met 2-0 (officieel 0-2) verslagen. En dan ben ik zeker heel happy.

2 gedachtes over “Weekoverzicht 18

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s