Muziek #1 (Covers)

Muziek doet veel met je. Het versterkt gevoelens, maar het kan een hardloper ook helpen met het lopen in de gewenste tempo.

Desalniettemin heb je goede muziek en geweldige muziek… Sommige nummers vinden andere artiesten zo goed dat het nummer ze zelf ook willen uitbrengen. Soms pakt dat goed uit en soms ook een stuk minder goed. Al zegt dat in alle gevallen niets over de kwaliteit van het nummer an sich.

The Book of Love heeft een metamorfose ondergaan sinds het voor het eerst uitkwam… Toen het uitgebracht werd door de Magnetic Fields was een traag nummer. Wie het nummer kent, zal het sowieso al als een traag nummer kennen… maar hij kan dus nog trager dan de 2010 versie. Het origineel gaat eigenlijk tegen de snelheid van tijd in… het nummer werd voor het eerst uitgebracht in 1999.

Vervolgens werd het naar mijn inzicht verbeterd toen Peter Gabriel het opnieuw uitbracht. Peter Gabriel wist er zelfs wat tempo in brengen… De eerste zin “The Book Of Love is long and boring” was bij het origineel mijn inziens zeker zo. Maar in 2010 kwam er eindelijk wat tempo in (niet te veel natuurlijk)

Maar toen kwam in 2015 ene Gavin James, opeens werd hij beroemd dankzij het volgens meerdere radiostations en RTL Late Night een geweldig mooi nieuw nummer… Okay, ik dacht altijd dat Peter Gabriel het origineel zong… maar het nummer nieuw te noemen, gaat mij te ver. Maar goed het nummer verloor weer wat tempo ten opzichte van Peter Gabriel en persoonlijk vind ik het nummer weer een stuk minder mooi. Maar dan ben ik misschien wel de oude zak die het nieuwe niet kan waarderen 😉

maar dan vergeet ik bijna The Airborne Toxic Event, wie? hoor ik je vragen. Een echt goede band welke ik via last.fm heb mogen ontdekken. Die hebben het nummer ook weer in een ander jasje gestopt. Dat zou je in eerste instantie niet zeggen, maar er komt na circa een minuut nog meer tempo in het nummer dan in de Peter Gabriel versie, waar het eigenlijk start op het tempo van het origineel. The Airborne Toxic Event heeft het nummer vlak na Peter Gabriel uitgebracht.

Welke versie vinden jullie het beste? Ik nijg nu naar die van The Airborne Toxic Event…

Een gedachte over “Muziek #1 (Covers)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s