ZHMarathon

Afgelopen zaterdag was het zo ver, mijn 6e Halve Marathon in mijn hardloopcarrière en mijn 3e Halve Marathon in Zwolle.wpid-20150614_185332.jpg

Rond kwart over zes naar de straat van de start gelopen, want om kwart over zeven zou de 4mi. starten. Maar wat stond er een verschrikkelijke wind. Wat tot gevolg had dat ik een beetje koud had tijdens het wachten, maar wat leuk om zo veel mensen vrolijk te zien starten.wpid-20150613_184440.jpg

Om goed kwart voor acht liepen we zelf naar de start toe, en we dachten dat we vroeg waren, maar niets was minder waar. Het start vak stond al gigantisch vol! het was alsof het startvak kleiner was dan voorgaande jaren… Dat kan natuurlijk ook aan mij liggen. Maar als je maar 5 centimeter ruimte voor en achter je hebt en bijna schoen aan schoen staat, klopt er toch iets niet.

Om kwart over acht dan eindelijk het startschot en er kwam wat ruimte voor me en konden we naar voren. En kon het genieten beginnen. en wat stond er toch weer heerlijk veel mensen in langs de weg en dat alleen al bij de transfer naar de stad toe. En dan in de stad komend, weer heerlijk al die mensen langs de kant en dan heb ik het nog niet over de muziek. Hoe eigenlijk het grotendeels niet mijn smaak is, brengt het wel een enorme gezelligheid mee. De stad uit en het was nog steeds druk langs de kant en dat was ik niet gewend. En wat een gezelligheid en dat was ik wel gewend, maar niet de hele route lang. En ik moet zeggen het publiek heeft me zeker wel gedragen door de loop heen.

En ik moet zeggen ik ben geen fan van de muziek, maar wat is Jannes toch lekker toegankelijk, tijdens m’n voor laatste ronde 2 duimen omhoog gekregen van hem en tijdens m’n laatste ronde hem een low 5 gegeven. Leuke man en ja, hij bracht er wel een sfeertje in. Heerlijk en als hij vraagt om te springen, dan spring je. ook al moet je nog een brug beklimmen 😉

Bij het park de Weezenlanden stonden mijn moeder en haar vriend ons aan te moedigen, dit was een complete verrassing. Ze stonden zo opeens ’s middags voor de deur. Ze hadden al wel een keer gevraagd of het overal even druk zou zijn, normaal zou het bij het park niet zo druk zijn, wat dan ook mijn antwoord was. Maar wat was het druk bij het park. Ze hadden al laten weten dat ze bij de skatebaan zouden staan nabij de 2e (4e/6e) waterpost. En zo liep je dan de stad weer in.

En dan de kinderen die graag een low 5 willen geven en velen lopen er voorbij, ja ik ben dan zo iemand die dan die meter wel extra maakt voor een low 5. Want zo’n low 5 geeft extra energie, want dat is een heerlijke aanmoediging. En soms hoor je dan op eens Go Haaaaarm, of gaat goed Haaaarm. Eén keer hoorde ik Gaat goed meneer met de pet =) heerlijk om te horen! Echt waar. En elke andere hardloper die aan een evenement meegedaan heeft kan dit bevestigen.

De laatste keer dat ik over de melkmarkt kwam en afsloeg naar het Rodetorenplein hoorde ik opeens een bekende stem… Go Haaarm… Daar stond een collega uit Hengelo. Wat een leuke tweede verrassing (maandag vertelde ze me dat ze me al wel eerder had gezien en geroepen, maar dat ik haar niet gehoord had. En dat een mevrouw bij de tweede passage tegen haar zei “Die blijft er maar zin in houden”).

Ergens halverwege de laatste ronde zag ik de klok op 1h20′ dus ik had al door dat een PR er niet in zou zitten maar wel een PPR (Persoonlijk Parcours Record). Ik had ook niet durven dromen van een PR trouwens. Daarvoor is Zwolle iets te bochtig en er zitten een paar hele vervelende haakse bochten in. Dus mijn PR van 1h28’41” van de Stevensloop blijft sowieso nog even tot Augustus staan. Al zal het dan ook moeilijk worden, zeker als het echt goed warm is.wpid-screenshot_2015-06-13-23-35-38-1.png

Na de loop nog twee mensen ontmoet van “Ik Loop Hard” en het wachten op m’n zus en zwager duurde zo helemaal niet zo lang. Tijdens het wachten op hen kwam ik ook nog de collega tegen die ik de laatste ronde pas had opgemerkt. Na circa een half uurtje kwamen zij ook uit het finishgebied en hadden ze hun allereerste Halve Marathon er echt op zitten. Echt super trots op hen!


wpid-img_20150615_190725.jpg

Op naar m’n volgende Halve Marathon (30 Augustus in Groningen) en lekker door trainen naar de Marathon van Eindhoven.

9 gedachtes over “Halve Marathon Zwolle

    1. Ik vind het ook heel bijzonder dat er zo maar onbekenden je aanmoedigen. Heel veel mensen langs de kant die je aanmoedigen door klappen of zelfs je iets na roepen.
      doordat ik sinds mei niet meer gelopen had dan 10K had ik zondag en maandag zeker wel wat spierpijn. spieren waren een beetje lui geworden. Maar ze deden niet zo’n pijn als wat ze wel eens gedaan hebben na een evenement.

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s