Marathon voor Leven

De volgende stap is gezet richting mijn eerste marathon.
image


Nog minder dan 4 maanden te gaan ofwel, ik moet serieus aan de bak nu.
Ik heb een actie pagina bij KWF aangemaakt en ter promotie ook maar een Facebook pagina aangemaakt (Harms’ Marathon voor Leven) waar de vorderingen richting de marathon gepubliceerd worden. Feitelijk zullen dat de blogs zijn die ik hier schrijf mbt trainingen.

Waarom KWF? Heel veel, veel te veel, mensen worden getroffen door deze ziekte. Okay, er zijn al zo veel acties voor KWF, maar helaas kost onderzoek naar deze ziekte heel veel geld en tijd. En helaas kost tijd ook weer veel geld. Maar er hangt helaas ook een persoonlijke reden aan het feit waarom KWF.

Helaas heb ik onderhand 6 familieleden verloren aan deze ziekte en dus wil ook ook hen eren door de marathon in Eindhoven te lopen op 11 Oktober. Het gekke is dat elk mens wel minimaal 1 persoon kent die getroffen is door deze ziekte . Niet altijd familie, maar het kan ook een vriend(in) zijn.
Die persoon zien lijden en binnen een paar maanden nog maar een schim zijn van wie hij/zij was, dat is het meest erge wat je kunt aanschouwen. Graag zou je het lijden van de persoon over willen nemen. Maar helaas gaat dat niet. Het enige wat je dan kunt doen is er voor de persoon er zijn. Gelukkig is de ziekte tegenwoordig steeds vaker te genezen, alleen sterven er mijn inziens nog steeds te veel aan deze rot ziekte. Dat is dus in het kort de reden waarom ik een marathon wil gaan lopen voor KWF. Lopen voor onderzoek en dus indirect een marathon lopen voor leven.

8 gedachtes over “Marathon voor Leven

    1. Op zich is lopen voor een goeddoel niet zo heel bijzonder Sanne =) kijk naar de dam tot dam loop dat is de goededoelenloop van Nederland.
      Maar ik wil aan mijn marathondoel een extra doel hangen waarbij opgeven echt geen optie meer bij is =)

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s