Een paar week later dan de planning, maar wel met gezelschap wat het direct een stuk gezelliger maakt.

Maar goed, het verhaal Jurassic Park (1993). Het ideaal van John Hammond zou nooit uitgevoerd worden zei hij aan het einde van de film.


De tweede en derde film gingen dan niet niet meer over het eiland waar het park zou komen, maar over het zuster eiland. In de tweede film was John Hammond al ernstig ziek, en Richard Attenborough is onderhand ook overleden (2014), al hadden ze graag John Hammond terug hadden laten komen was dit niet mogelijk geweest. Dus anno 2015 is ImTech in handen van anderen. En het park is toch nog open gegaan. En zoals Hammond graag wilde, voor de massa en niet voor de happy few. Geld mag nog steeds geen rol spelen. En gezien geld geen rol mag spelen, worden er hybride dino’s gemaakt met als doel entertainment van de bezoekers.
Maar omdat de naam Jurassic Park geen goede naam heeft is er Jurassic World van gemaakt. En er wordt nog genoeg aan het originele park gerefereerd. John Hammond wordt ook nog geëerd in de film en dus indirect ook Richard Attenborough.

Maar de film. In tegenstelling tot Jurassic Park: The Lost World en Jurassic Park III welke niet tegen Jurassic Park op konden zoals elke sequal betaamd, heeft Steven Spielberg met Jurassic World weer echt leven in de dino film weten te blazen. Het verhaal was weer echt spannend en er zaten echt verrassende elementen in.

Het acteer werk was ook weer uitstekend. En zoals in alle eerdere films worden de slechteriken verorberd door een carnivoor. Maar ook hier zit een verrassing in.
Als een sequal heeft Jurassic World me echt gigantisch verrast!

wpid-20150628_204107-1.jpg

Helemaal geen kritiek? Ja dat wel, maar niet zo zeer over de film. Maar over hoe deze is uitgebracht. Huh? Hoor ik jullie al denken. De film is uitgebracht als Real 3D en in IMAX 3D. Pathé de Kroon heeft alleen maar Real 3D, maar dat maakt ook niet uit… Mijn eerste 3D film was Harry Potter and the Deathly Hallows part 2. Toen zag ik de nut van 3D al niet in voor die film. Later nog de pinguïns van Madagascar gezien in 3D en dus nu Jurassic World. En ik blijf erbij het heeft voor mij geen toegevoegde waarde. Je ziet een beetje diepte in de film, maar als er geen kop van een dino die jouw kant op komt voor een schrik effect, wat heeft 3D voor nut.

Kijk advies: Zeker gaan kijken!

En ja ik heb zwaar het vermoeden dat deze film niet de laatse is in de serie =)

7 gedachtes over “Jurassic World

 1. Ik heb hem toevallig vorige week gezien en vond het echt slecht! De dialogen waren bagger en er was nou niet echt een verhaal! Ik moet wel zeggen dat het mooi gemaakt is, maar dat is dan het enige positieve wat ik ervan vond!

  Liked by 1 persoon

  1. Ik had de film afgelopen zondag al gezien (bijna een week geleden). Ik heb de film dan misschien de film met een iets te roze bril op gezien (beetje jeugd sentiment herleven, ja ik ben al zoooo oud 😉 )
   het verhaal was er wel 🙂 maar misschien was je afgeleid door de acteur Chris Pratt???? *grapje*

   Like

  1. als je de vorige 3 films leuk vond, maar voornamelijk de allereerste film. Dan zou ik je deze zeker aanraden. Maar zoal ik bij Sanne zei, ik had wellicht een “roze bril” op 😉 dus het is aan jou te beoordelen of je op mijn advies in gaat… hahaha =D

   Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s