Dan heb je je raceblog af en dan post je em niet… Heel handig

wpid-asrendorp-2015-ward-van-den-berg-235.jpg.jpeg

De voorbereiding voor deze loop was bagger… ik heb me helemaal niet gehouden aan m’n principes…

Daags voor een hardloopevenement drink ik geen alcohol, dit heb ik ingesteld na m’n desastreuze HM hier in Zwolle. Alcohol droogt je lichaam uit em dat is niet handig als je een behoorlijke inspanning moet gaan leveren.

Maar ik heb zaterdag 2 glazen wijn op en wat waren die heerlijk en voor het slapen gaan nog drie glazen Berendzen Waldberen Korn… ofwel veel veeeeeel te veeeeeel alcohol… en dan hebben we het nog niet over het uur van de nacht dat ik naar bed ben gegaan / ben gaan slapen 😉

’s Ochtends redelijk op tijd wakker en direct klaar maken voor de loop. Brunch eten thee drinken etc. Rond half 1 kreeg ik een berichtje hoe laat ik daar zou zijn, ik had namelijk beloofd dat ik haar zoontje zou gaan aanmoedigen. In mijn gedachten was dat om 13h15′, maar dat bleek dus om 13h00′ te zijn. Dus snel aankleden en hop naar het Assendorperplein.
Gezien ik er vlak bij woon is het nog geen 10 minuten lopen, maar als je onderweg niet eens meer kan bedenken wat de snelste route is, is er toch wel iets raars aan de hand.wpid-20150628_130112.jpg  wpid-20150628_130124.jpg

Op het plein aan gekomen, nog snel mijn nummer gehaald en vervolgens naar de start gelopen. Uitkijkend naar de persoon die mij een berichtje had gestuurd. Kon haar niet vinden langs het parcours en op eens zag ik haar in het parcours. Ze liep dus met haar zoontje mee.
Om 13u. was dan ook de start en ik heb gelukkig nog wat foto’s kunnen maken. En ca 5 minuutjes later kwamen ze al weer over de meet. Echt een super prestatie van een 7 jarige!

Om 13h15′ startte de jeugdloop 8-12 jaar (1600m.). Ik had dus eigenlijk het kereltje een jaar ouder ingeschat dan dat hij was. Gezellig staan praten tot dat ik dan om 14u. van start mocht. Nog nieuwe mensen leren kennen van de Ik Loop Hard groep.

Het startvak was erg druk, heel erg druk. Ik ben halverwege in het vak gaan staan. wpid-received_10153352334084336.jpegwant ik wilde rond de 20 minuten gaan lopen en dan moet je niet achteraan in het vak gaan starten. Het zouden 2 rondes van 2,5K worden en het was al warm. Maar nog steeds in de veronderstelling dat ik genoeg vocht binnen had gekregen van te voren ben ik gewoon volle bak aan de slag gegaan. Helaas lukte dat de eerste honderd meter niet echt, want er “liepen nogal wat mensen in de weg”. Maar op de Assendorperstraat kon ik dan wel in m’n gewenste ritme komen. Dus een hoge 20 minuten zou er in kunnen zitten. Maar nog voor dat ik m’n 2e ronde in zou gaan had ik toch een droge mond en droge handen. Dus nam ik in tegenstelling van vorig jaar met de 10K dit keer wel water aan.

Eigenlijk geen idee of ik op m’n schema liep, liep ik stug door. Probeerde nog wel te versnellen, maar dat was niet meer mogelijk, ik dacht dat ik op tempo bleef lopen (maar achteraf bleek ik iets langzamer te gaan). Voor de zekerheid toch nog vlak voor het eind water genomen en wat bleek ik kon toch nog iets versnellen. En toe op m’n horloge gekeken… 19’42” dus ik had beter gelopen dan dat ik had durven dromen… ik was heeeeeel blij met m’n tijd. flesje water in ontvangst genomen en even zitten. En ik werd me daar toch misselijk. Terwijl ik aan het bijkomen was en oprispingen tegen werkte ontmoette ik nog meer mensen waar ik al wel digitaal contact mee had. Erg leuk!

En dit keer wel een groepsfoto kunnen maken, helaas staan niet iedereen van Ik Loop Hard op de foto’s die er waren. Maar er komt vast nog wel een nieuwe kans voor de anderen =)

wpid-fb_img_1435499189728.jpg
tussen de 5K en 10K wedstrijd
wpid-20150628_161038.jpg
na de 10K wedstrijd

Omdat er ook nog mensen de 10K liepen daar ook nog bij blijven kijken en natuurlijk ook nog foto’s gemaakt met m’n telefoon. Ik kan maar één ding zeggen over deze loop, het is een erg gezellige loop met springkussens voor de kids en een kleine kledingmarkt. En dit jaar was er voor het eerst ook een wedstrijdje voor rolstoelers, het enige jammere was dat er maar één persoon aan mee deed. Hopelijk zal dit in 2016 anders zijn.wpid-20150628_151419.jpg  wpid-20150628_153836.jpg

Het laatste weekend van juni 2016 ben ik er weer graag bij =)

5 gedachtes over “AsRenDorp (28 Juni 2015)

  1. Het is zeker leuk om andere mensen te ontmoeten waarmee je een passie deelt.
    De foto’s zijn niet allemaal door mij gemaakt (wat je ws al door had gezien ik op 4 foto’s sta) maar dank je.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s