De ene week loop je als een haas en de andere als een schildpad.

image

In week 33 4x gelopen met een totaal van 61 kilometer. tegen week 34 2x gelopen met een totaal van 24 kilometer. Vanwaar het verschil? daar kom ik nog op.

week 33 heb ik eigenlijk alleen maar duurloopjes gedaan in verschillende lengtes en snelheden

Maandag 10 Augustus:

loopje 10aug2015

eigenlijk m’n woensdag ronde gelopen voor de verandering. De bedoeling was een korte snelle loop, maar door m’n ademhaling voor een duurloop gekozen. Want door de ademhaling kon ik niet op snelheid komen en dat vond ik wel belangrijk voor een snelle loop 😉

Woensdag 12 Augustus:

loopje 12aug2015

het was de bedoeling om een snelle korte afstand te doen en dat is redelijk gelukt, al was het de bedoeling om wedstrijdtempo aan te tikken. Maar die wedstrijdtempo zat er helaas niet echt in. Opzich ook niet gek, want het gevoel van een wedstrijd was er natuurlijk ook niet, daar heb je andere lopers voor nodig waartegen je kunt strijden 😉

Vrijdag 14 Augustus 2015:

Over deze dag ga ik niets meer zeggen want daar heb ik al een blog aan gewijd.

loopje 14aug2015

Zondag 16 Augustus 2015:

Dit zou een ongelooflijke test worden, dit zou een LSD (Long beenspierenSlow Distance) worden met mijn zus en zwager. Hun slow ligt net iets lager dan mijn slow, eigenlijk de slow die ik vrijdag wilde lopen en wat niet gelukt is. Tevens had ik nog wat spierpijn in mijn quadriceps. Is het dan wel verstandig om te lopen? Dat is een goeie vraag, de bedoeling was om de spierpijn er uit te lopen…
De start ging beroerd, maar na verloop van de kilometers ging het steeds beter. Ik kon het tempo goed volgen. Heel af en toe een steekje, maar ach de spierpijn werd er uit gelopen… dacht ik. Met nog ongeveer een kilometer te gaan ging het opeens toch een stuk slechter, versnellen kon ik niet meer… mijn zus en zwager hebben me er gewoon uitgelopen 🙂 en eigenlijk… nee, dit mag echt wel voor een keer 😉

loopje 16aug2015

Na het rondje, of kerstboompje had ik toch een spierpijn in de quadriceps… gelukkig werd dit wel redelijk opgelost met de wissel douche. Maar helemaal weg was het niet. Dat werd dus niet op maandag lopen en kijken of ik op dinsdag zou kunnen lopen…

Dinsdag 18 Augustus 2015:

Nee, niet verstandig om vandaag te lopen. Toch nog een beetje spierpijn… dan maar woensdag lopen.

Woensdag 19 Augustus 2015:

Eindelijk weer lopen en ik had het nodig. even de frustraties er uit lopen en dat was erg goed gelukt… al blijkt m’n horloge niet echt bestand tegen iets lange fietstunneltjes en gaat opeens mijn snelheid gigantisch omhoog… erg jammer dit…

loopje 19aug2015

Na deze loop eten in de magnetron en heerlijk opgewarmde macaroni eten. Maar na het eten kreeg ik de schrik van m’n leven. Ik zakte gewoon door m’n rechter heup! en een pijn! Voelde wel aan dat het niet de heup zelf was maar de spieren, maar ik moest nog douchen! En douchen betekend staan. dus strompelend naar de douche en met moeite me uitgekleed.
Gelukkig na een tijdje staan zakte de pijn wel en na nog langer kon ik weer op één been (rechterbeen) staan. En natuurlijk weer de wissel douche toegepast. En de wissel douche verlichte direct weer enorm. Maar donderdag en vrijdag wel na pijn gehad. Zaterdag nog een extra rustdag in gepland.

Zondag 23 Augustus 2015:

Heerlijk ’s avonds met een koel briesje wind gelopen over de IJsseldijk. Heerlijk knallen en volgens Strava mijn 10K tijd onofficieel met 16 seconden verbeterd 🙂 daar word je toch wel een klein beetje blij van 🙂 op naar week 35 waarin de Bommen Berendloop gepland staat op de zondag… 2 dagen na de feestdag van de Stad Groningen, het Gronings ontzet tegen de bisschop van Münster Bernhard von Galen bijgenaamd Bommen Berend.

loopje 23aug2015

Op naar week 35

4 gedachtes over “Week update 33 & 34

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s