Afgelopen zondag heb/zou ik mijn 7e Halve Marathon (hebben) gelopen en de laatste in aanloop naar de marathon van Eindhoven.  Waarom de zou hebben… ik leg uit.

150830-hardlopen-bommenberend
De hele ochtend in twijfel gestaan eigenlijk (niet uitgesproken btw) wel of geen HM lopen. Het zou erg warm worden en uit ervaring (2 jaar geleden) weet ik dat je half dood over de finish kan komen.

Eenmaal in Groningen aangekomen viel het mij qua warmte wel mee. Voor het gevoel was het beter te doen dan 2 jaar terug dus gewoon de HM lopen!

Mijn zus en zwager zouden voor de tweede keer een HM lopen en hadden als doel, uitlopen. En dat doel had ik ook gesteld. Mijn pas is dan wel iets sneller dan die van hun. Maar de intentie op 14km/u te lopen had ik niet.

Het parcours was bij start en finish km’s iets veranderd. Eigenlijkwpid-foto1k0-fmhj4v7e.jpg omgedraaid vanwege de geplande marathon  (die vanwege de warmte afgelast is geweest).
Dus de eerste 5K waren een beetje onwennig, maar het liep wel lekker. Dus volgend jaar mag dat wel gewoon.
Bij km 3 al een water post! Wat goed! Ze hebben echt van 2 jaar terug geleerd! Echt super!
En 2 km verder alweer! Beetje snel, maar beter onverlegen dan verlegen om water zoals in 2013.

Tijdens het lopen had ik een probleem. Mijn zonnebril zakte constantwpid-foto1k0-hzsjtlnv.jpg af,maar gelukkig kon ik deze vrij rap al afgeven aan de vriend van m’n moeder die er foto’s stond te maken. Gelukkig had ik m’n pet nog op. En ik kan niet anders zeggen dat het heeeel lekker ging. Genoeg waterposten en geen gedrang in het begin om mensen voorbij te kunnen over een schelpenpad zoals voorgaande jaren. al waren de start kilometers en eind kilometers anders had ik het gevoel dat er een compleet nieuw parcours was uitgezet. Wat een paar eerste kilometers wel niet kunnen doen, bij het keer punt had ik echt zo iets van “ben ik hier al?”. Echt super en vlak erna weer eennieuw stuk opwpid-foto1k0-6vwvtpbz.jpg naar het schelpenpad…
Maar daar kwamen niet langs? Eerder al stond er bij mij op het 15K punt nog maar 14K op de klok… maar dat kon natuurlijk van de eerste kilometers komen… klein foutje in het plaatsen van het 15K punt…
Maar we gingen opeens langs een nieuw stuk, een stuk die ik zeker niet eerder kende. We liepen langs een
bungalowparkje/de stadstuinen. En opeens was de baan alweer in zicht…

wpid-screenshot_2015-09-01-11-40-07-1-1.png
Finish Foto

Nog even aanzetten en er stond een mooie tijd op de klok 1h31′(23″) niet gek in deze warmte… alleen kijkend op m’n horloge stond er 20K op de klok…. foutje? heeft m’n Tomtom een kilometer lang geen connectie gehad met de GPS? dan maar even wachten op m’n zus, want die heeft een Garmin. Zij kwam 40 minuten later over de finish ook met 20K op de klok… en dan hoor je later dat iedereen die met een horloge gelopen heeft maar 20K op de klok heeft.

Ondanks dat het een kilometer te kort was was het heerlijk.

wpid-screenshot_2015-09-01-11-35-35.png
Officiële uitslag; Geen afstand genoteerd…
wpid-img_20150906_150606.jpg
mijn geklokte tijd (niet direct op de finishlijn uitgezet) en afstand

 totale overview:

+   Mooie omgeving
+   Genoeg waterposten / goede verzorging
+   Lekker klein schalig

–   Afstand klopt niet

3 gedachtes over “Bommen Berendloop 30/08/2015

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s