In alle geweld van de Dam tot Damloop, waaraan ik niet aan mee gedaan heb, bedacht ik me opeens dat ik mijn verslag van de Bridge to Bridge (Airborne Memorial Run) nog niet geplaatst heb.wpid-fb_img_1442122528290.jpg

Ochtend

De ochtend begon vroeger dan de bedoeling was, maar ik was dan ook zeer gespannen, zo gespannen ben ik in een hele tijd niet meer geweest. De laatste keer was 31 Augustus 2014 toen ik m’n 4e HM ging lopen. Dat was toen omdat HM 2 & 3 dramatisch waren. Waarom ik nerveus was voor de B2B? Ik begreep er niets van. Maar vroeg wakker, betekende iets rustiger aan doen mbt het ochtend ritueel. Thee zetten en in de reisbekers doen aankleden, direct al in m’n hardloopkleding. Lekker een paar krentenbollen eten en de rugzak inpakken met schone onderbroek en gympen, trui en joggingbroek gaan over m’n loopkleding aan.
en om even voor 9 naar de trein.

trein

De trein kwam mooi op tijd aan rijden en zocht direct maar een plaatsje uit bij een 4-zits, want Ria en Iwan zouden er zo ook aan komen… alleen het werd steeds krapper en krapper qua tijd. Ik begon extra zenuwachtig te worden of Ria en Iwan de overstap wel zouden redden. Met nog maar 1 minuut op de klok begon ik m’n spullen toch maar weer te pakken en net toen ik wilde opstaan kwamen ze door de deur… ofwel ze waren net op tijd [voor mijn gevoel]. Tijdens de reis lekker thee drinken en brood eten. Niet genoeg brood gegeten dat wist ik ook wel, maar ik kreeg er niet meer in. We kwamen heel mooi op tijd Arnhem Centraal binnen rijden. Dat is zeker een unicum voor de Nederlandsche Spoorwegen zeker op dit traject (al rijd ik nog maar een paar keer per jaar op dit traject).

Arnhem – Eusebius Kerk

Vanaf het station was het maar kort lopen naar de Eusebius Kerk.wpid-20150913_104137.jpg Alleen kregen wij (Ria en ik) een kleine rondleiding door de binnenstad van Arnhem van Iwan. Erg mooie stad, maar dat wist ik al doordat ik er een tijdje stage gelopen had. Bij de Kerk aangekomen had Ria al snel onze startnummers opgehaald en dus even snel omkleden. of eigenlijk een kledinglaag uit doen en we waren er klaar voor. Onder tussen had ik contact met Kim waar dat wij waren en zagen we op Facebook dat Martijn in Eusebius was aan het omkleden? Hoe kan dat? want wij waren nog geen tel daar weg… of zou hij het later geplaatst hebben???
Ik noem Euseubius eigenlijk nog wel Kerk, maar het huis wpid-fb_img_1442179043007.jpgdes Gods wordt niet meer als Kerk gebruikt. Gelukkig staat de Kerk er nog wel, want het is en prachtig pand.
We stonden nog even te wachten op Kim, maar Martijn kwam maar niet langs… vreemd, heel vreemd. Kim had ons uiteindelijk wel snel gevonden en we stonden te praten en toen zagen we opeens Maurice ook naar ons toe lopen. Leuk, leuk, leuk, zoveel leuke mensen nu eens in het echt te zien. Lopend naar de startvakken zagen we opeens Martijn [ja, hij had de melding van omkleden buiten geplaatst] en vele anderen van de ILH-community. Wat leuk!!!

De Race

Startvakken/start

Op naar de startvakken, we moesten zelf bedenken in welk startvak we wilden
wpid-20150913_133416.jpggaan staan, ondertussen was de warming up ook al begonnen. Ik ben in het tweede startvak 1h10′ – 1h20′ gaan staan. En omdat er veel bezig waren me de warming up, maar lekker achterin gaan staan. Wetende dat vrouwen veelal wel mee doen aan dergelijke warming ups, maar
dat een groot deel van de mannen ook meededen was voor mij wel een verrassing. En toen was het 1 voor twaalf en kwam de mededeling nog 1 minuut, en toen was het 12 uur en kwam de mededeling nog 1 minuut, en toen was het 1 minuut over 12 en je raad het al… NOG 1 MINUUT! Maar 3x was scheepsrecht en de laatste nog 1 minuut was ook echt nog 1 minuut… we startte om 2 minuten over 12… De klok van de Eusebius Kerk liep namelijk gewoon 2 minuten achter

0-3 mijl

We gingen dwars door het centrum op naar de Nelsonwpid-screenshot_2015-09-23-20-31-14-1.png Mandelebrug,
welke lekker te beklimmen was en daar stond de eerste water post al. Normaal ben ik niet iemand die water drinkt tijdens loopjes van minder dan 21K, maar ik had er behoefte aan en op 700m. afstand stond de volgende post al weer. Deze heb ik dan maar over geslagen, want dat werd me iets te veel van het goede en vlak daarna gingen we al over de John Frostbrug (de wel bekende brug), persoonlijk had ik zoiets nu al? maar er zal dan wel een heel parcours door de stad gemaakt zijn. maar het parcours leidde ons al weer terug naar de Eusebius Kerk, maar geen waterpost meer te bekennen en ik had er nu wel weer behoefte aan… Maar ook “het zal toch niet”, schoot me direct in m’n hoofd… we gaan toch niet 3x dit rondje doen? en opeens hoorde ik m’n naam en daar stond Kim (ook van ILH) naar me te zwaaien en aanmoedigen met nog iemand naast haar. Later begreep ik dat het niet nog 1 was, maar nog 3 anderen… ik begon hem toch te knijpen, men zei dat dit zo’n leuke loop was, maar als ik 3x dit moet gaan lopen…..

3-10 mijl

Weer door het centrum van Arnhem op naar de Nelson Mwpid-screenshot_2015-09-23-20-22-13-1.pngandelabrug…
hmmm erg bekend allemaal, al was het peloton erg verspreid geworden. Weinig mensen (die ik kon zien) voor me en weinig mensen achter me. Wat betekende dat ik weer eens niet mee kon liften op de krachten van een ander, wat met de Zeven Heuvelenloop veel makkelijker gaat door het grote deelnemersveld. Dus dan maar lopen van medeloper naar medeloper. Maar direct na de Nelson Mandelebrug gingen we anders lopen, we maakten een haarspeldbocht en gingen zo verder van de stad weg. Ik moet zeggen, wat mooi die omgeving hier. Mooie natuur… op den duur kwam er een brug in beeld, maar je kon ook onder blijven lopen. Niemand die voor me liep pakte deze verhoging en de kilometer aanduiding stond ook op dewpid-screenshot_2015-09-23-20-28-38-1.png grond… dus dan zal de bedoeling wel geweest zijn dat we onder zouden blijven lopen. Ook gezien dat er
mensen op de brug stonden aan te moedigen.
Verder op zaten scholieren mensen aan te moedigen, het was alsof je in Nijmegen liep… danwel met de Stevensloop en niet met de Zeven Heuvelenloop btw. Erg leuk!
En voor dat ik het wist kwam de John Frostbrug weer in beeld…. beetje aan het hoofdrekenen en de afstanden klopten dacht ik wel.
Ik heb een rare tik overgehouden aan het lopen, ik blijf aan het rekenen in m’n hoofd om maar bij de les te blijven. Dat heb ik ingevoerd na een HM waarbij ik na 19K de draad helemaal kwijt was.
Maar mijn race was dus niet perfect, ik had nog enorm veel over… dus snel nog even aanzetten, want je moet toch alles geven tijdens zo’n evenement…
Rond de Eusebius Kerk en daar was de Oranje Loper (wat leuk!) en ik had nog over, dus nog maar extra aanzetten en de finish was in ieder geval onder de 70 minuten. Yes! Ik had als doel opgegeven 70 minuten en ik finishte net (maar dan ook net) onder de 70 minuten. Ik ging niet voor een PR, maar voor lekker knallen zonder tijdsdruk en dat is gelukt.

Wachten

wpid-20150913_1343360.jpg
Trots op m’n zus en zwager

Direct na de finish kreeg ik een blikje in de handen gedrukt, zonder te kijken wat het was ben ik gaan drinken… niet verstandig, want het was Bavaria 0,0 Radler en ik moet zeggen dat is NIET lekker na het lopen. Ik ben al geen Bavaria Fan, maar dit smaakte dus echt NIET! Wel heel netje opgedronken, maar daarna wel direct 2 bekertjes water genomen. Omdat ik had aangegeven om m’n medaille te graveren ben ik dat ook maar direct gaan doen. En toen was het wachten op m’n zus en zwager en andere ILH-leden.
Ik stond nog maar net aan het parcours of Martijn kwam er al aan.. net te laat voor foto’s maken, maar ik had nog een kans… de finish voor mij vijf meter aan de andere kant, voor hem 50-75 meter verder… dus toch nog foto’s kunnen nemen.
terug naar het parcours om te wachten op m’n zus en zwager, 90 minuten…. dat zou betekenen dat ze er zo wel aan zouden komen. Wat ook het geval was =)
Doordat zij binnen waren vergat ik gewoon foto’s van anderen te maken… Sorry Maurice en Kim =)
Kim uiteindelijk wel binnen zien komen, maar vergeten de telefoon erbij te pakken om foto’s te maken… Maurice niet eens binnen zien komen.

Kijken

Voor de start van de 6mi waren we te laat doordat we iets te veel aan het praten zijn geweest, maar we waren nog wel optijd voor de start van de 3mi. Wat me op viel was dat mensen absoluut geen rekening hielden met het evenement en de drang om iets te kopen groter was dan een paar minuutjes te wachten… waardoor het vaak ook maar net goed ging met lopers en kinderwagens. Natuurlijk kun je van de organisatie niet de gehele binnen stad afzetten met dranghekken en dat men ook een beetje vertrouwd op de geduldigheid van het winkelend publiek. Maar helaas er waren genoeg mensen die het nodig vonden om met kinderwagen en al over te steken waar mesen minder dan 5′ per kilometer op je af komen stormen (en zelf loop je nog geen 15′ per kilometer). Ik dacht echt soms WAAROM!!!! Het is zondag! Doe lekker rustig!
Terwijl ik me aan het ergeren was aan het winkelend publiek (voor de lopers) hoorde ik opeens in m’n oor kop op Sanne! En net te laat zag ik Sanne voorbij stormen. Aan het eind van het peloton liep er een vrouw die al aan het wandelen was, ik hoop niet dat ze een blessure op gelopen had. Lijkt me erg vervelend al de eerste meters wandelend af te leggen. Je traint hard voor een wedstrijd en dan zo te moeten beginnen… erg jammer.

Terug Reis

Op het station in Arnhem langs de Starbucks voor een beker koffie en chocolademelk… en de reis terug naar Zwolle ging sneller dan gedacht. De reis duurde dan wel een uur, maar voor het gevoel ging het best snel. In Zwolle aangekomen langs de Julia’s voor een beetje eten wat we gesamenlijk op het perron opgegeten hebben waarna Ria en Iwan in de trein stapten om de reis verder voort te zetten naar Hoogeveen.

Oordeel

+ Goede organiastie (dat mag ook wel na 30 jaar 😉 )
+ Ondanks de grootte van de loop, genoeg loopruimte
+ Goede kleedruimte
+ snelle afhandeling van afhalen van startnummer

+/- de eerste twee waterposten zaten iets te dicht op elkaar, al snap ik dat de tweede waterpost meer voor de grote ronde bedoeld was.
+/- de klok van de Eusebius Kerk liep niet goed, waardoor we iets later startten dan de planning was.

– De Bavaria 0.0, waar je een sportdrankje verwacht… gelukkig was er nog water =)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s