HMZ

image

Zaterdag 11 juni 2016

Het was zo ver. Ik zou mijn eerste HM gaan lopen met m’n vrouw. Ja, geen vriendin meer, maar mijn echtgenote. En dat als eerste keer als getrouwd stel.

Eerst mocht ik nog even werken, daags er voor naar Guus geweest in Eindhoven.  Dus was ik 100% fit, niet echt… maar dat maakte opzich niet uit, want ik ging toch niet mijn eigen tempo proberen op te zoeken. Maar die van mijn vrouw.

Om even voor 17u00 nog even gegeten Bella Napoli in Zwolle, zodat we met een volle buik om 20u15 van start konden gaan. Het eten was weer over heerlijk. Zelf had ik het restje van m’n vrouw (wat is het toch heerlijk omdat te schrijven) op gegeten… betaald en op naar de auto om daar de tassen in te zetten en nog wat dingetjes uit de auto te halen.

Om kwart voor 7 stonden we dan naast het stadskantoor ivm een mogelijke meet en greet van Ik Loop Hard voor de 4mi aan. Helaas er kwam maar 1 iemand op dagen om die tijd, maar vlak voor de start kwam er nog iemand die ging kijken als supporter. Toch wel leuk zo om bekenden te zien. Heerlijk gepraat en toen mochten we naar het startvak…

Dit jaar stonden de wedstrijd dames in de spotlight en zij mochten dan ook ca 9 minuten eerder starten. Dit in verband met het verschil tussen de snelste eerste heer en eerste dame. De organisatie wilde dit keer de vrouwen een beetje voortrekken.

En daar gingen we dan om iets over 20h15’… veel te snel, maar kwam voornamelijk doordat je met de andere lopers mee gezogen wordt. Beide probeerden we wat in te houden, maar dat is lastig als je het tempo op dat moment wel vol kan houden.

Door de bustunnel gingen we dan naar de binnenstad. Wat is het toch wel weer fijn over door een oud en vertrouwd parcours te lopen. En wat een gezelligheid toch langs de kant… heel veel muziek, soms maar 5 meter uit elkaar… En dan ook nog het publiek. Halverwege het eerste rondje kwamen we eindelijk op ons eigen tempo.
Ondertussen nog door een paar mensen aangesproken en gefeliciteerd… dat heb je met shirtjes waarop staat Mr/Mrs…

Tijdens het tweede rondje gebeurde er iets waar ik niet op verdacht was… m’n eten van uren er voor kwam op hoog… Dus blijven slikken en gelukkig stonden er kinderen met water langs de zijlijn… nog nooit gehad zo lang na het eten… En dat gevoel bleef tot bijna bij de finish aanhouden.

En als dat niet goed genoeg was begon een blessure van eerder dit jaar weer op te spelen… m’n hamstring begon pijn te doen ergens in het laatste rondje… maar ondanks alles heb ik heerlijk genoten van de atmosfeer en ik kan met recht zeggen…

de gezelligste halve marathon wordt in Zwolle georganiseerd

Over de finish in 2h34′ samen met m’n lief. Maar toen kwam er een vervelende mededeling. De medailles zijn op… maar we sturen ze op… Na m’n langste halve marathon was de medaille wel iets waar ik naar uit keek… nu mag ik nog even langer er naar uit kijken. Ondanks een kleine teleurstelling kijk ik terug op een geslaagde HMZ.

Een gedachte over “HMZ

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s