Een ieder die mij ziet zal denken, wauw wat heb jij een mooi tenger figuur. Een ieder die mij kent zal, zoals jullie nu ook zullen doen, weten dat mijn gewicht een behoorlijke struikelblok voor mijzelf is.

Op mijn gewicht zal menig vrouwelijk (top)model van 1.81m jaloers zijn. Ik val net, maar dan ook maar net, in het gezonde gewicht volgens de BMI schaal. En het is zelfs nu zo dat ik er eens per maand onderduik… ofwel het roer moet om.

Maar hoe doe je dat? De wereld van tijdschriften staan vol met hoe bereik ik mijn ideale gewicht van +80 naar -70… ofwel gaat het 99% van de gevallen over afvallen. 

En in de 1% van de gevallen als het over aankomen gaat, heeft men het over meerdere maaltijden per dag in combinatie met krachttraining om maar spieren te kweken. This that, done that.

Andere goedbedoelde adviezen zijn, neem nog maar een koek. Of jij kan nog wel een punt taart hebben (zeer kwetsende opmerking, je zegt toch ook niet tegen iemand die overgewicht heeft… neem jij maar niet, want jij moet er een beetje van je gewicht afhebben).

Maar goed, waar iemand met een kilootje meer moeite heeft om dat kilootje er af te krijgen, heb ik dus het tegenovergestelde probleem. Taart eten? Een maand bijna elke dag gedaan en dan verwacht je 5 kilo aan te komen. Helaas was niets minder waar… ik was 3 kilo afgevallen…

Dan nu maar iets anders proberen. Mijn vrouw heeft het geprobeerd om af te vallen en het programma kan aangepast worden om juist aan te komen…
Wat het is? Iets waar Killer Body Faya Laurens haar boek op geïnspireerd heeft… namelijk Forever. Dus vanaf maandag gaat het gebeuren. Mijn lichaam gaat in 9 dagen gedetoxt worden en hopelijk kom ik ook wat aan… onder toeziend oog van mijn vrouw die mij hierin gaat begeleiden.

Ik ga jullie op de hoogte houden. Maandag mijn officiële startgewicht maar vandaag al mijn vrijdagavond gewicht…

Status

Gewicht: 61,7 kg

4 gedachtes over “Nieuwe uitdaging

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s