Gaat dit boek de verwachtingen waarmaken?


soms wijk je een beetje van je gewoontes af. Zo ook met het lezen van Harry Potter. Maar dit is ook niet zo maar een boek… Het is een vereenvoudigde script van een toneelstuk. En het leest heel snel weg.

Het begin is het eind van boek 7 (film 8)… met dien verstande dat het begin van de conversatie niet op “platform 9 3/4” plaats vindt, maar nog voor dat ze op het perron zijn.

Het verhaal draait voornamelijk om Al(bus) Severes Potter en Scorpius Malfoy en nog wat oude bekenden uit het eerdere verhaal.

Is het lezen van een script fijn/makkelijk? Persoonlijk vind ik het erg jammer ofwel niet fijn, ook al leest het wel snel weg… maar wat normaal op 1 pagina staat aan tekst is nu verspreid over ongeveer 2-3 pagina’s. waardoor de ruim 300 pagina’s snel gevuld zijn en dus het verhaal korter is dan het eerste boek Harry Potter and the Philosophers Stone.

Je leert de karakters/hoofdpersoon kennen door acties die ze doen of juist nalaten, maar je leert niets over de hoofdperso(o)n (en) zoals je bij veel boeken hebt door gedachtes die de hoofdpersoon heeft.

Het verhaal is wel heel leuk, en ik hoop persoonlijk dat het boek verfilmd gaat worden (met zoveel mogelijk de originele cast), <spoiler alert> maar het zal wel heel vreemd zijn om sowieso iemand anders professor Severus Snape (ken de Nederlandse naam niet) te zien spelen. Want ja hij komt ook voor in dit verhaal.


Conclusie:

Verhaal: leuk, meeslepend, verrassend, kort
Opzet: beetje teleurstellend

☆☆☆▪▪

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s