Door de ogen van Babette

Harm heeft na het werk mij en een vriend van ons opgehaald bij ons thuis.
Onderweg naar Nijmegen al wel wat goeie spanning van mijn kant, wat ook merkbaar is bij de heren. Voornamelijk spanning van waar moet de auto neergezet worden en komen we wel op tijd. Paniek even weer wat rust proberen te pakken o een plekje voor de auto wat een geluk nou even snel betalen voor een kaartje nou laat dat snel maar achterwegen. want wat ik wou wilde niet. En het was een touchscreen en daar zat ook nog eens een vette kras op dus voor mij gevoel duurde het betalen wel een uur eindelijk het kaartje weten te bemachtigen. Hup kaartje voor te raam kleren uit die ik niet nodig heb en gaan met de banaan.

Nog even bellen met een vriendin, waar ik startnummer voor heb, waar ze zat. Haar het startnummer overhandigd en nu dan toch echt eindelijk met z’n vieren naar het startvak . Onderweg naar het startvak komen we nog twee bekenden tegen die ook in het zelfde startvak starten, dus in startvak nog even met ze allen op de foto. Maar ja de zenuwen waren wel al iets meer wat heb ik toch eigenlijk een hekel aan aan die starvakken. Zo veel mensen in zo kleine ruimte. Nou mag het van mij wel komen dat startschot.

He he, eindelijk even proberen alles los te laten van het startvak. Nou dat gaat toch best goed en snel. En het lopen gaat ook lekker, we blijven met z’n vieren bij elkaar  zoals we dat we van te voren hadden afgesproken. Dat lukt aardig goed, ook al is het best druk en kun je goed zien dat er veel mensen tussen lopen die voor de eerste keer lopen. Dit is voornamelijk te zien aan dat er opeens lopers links gaan wandelen terwijl dit op rechts zou moeten.

Gewoon om heen en door gaan met het manouvreren tussen de andere lopers door. Harm en ik iets achter onze vrienden, ze wisten toch iets makkelijker door de drukte heen te komen, no problem gewoon door gaan komen we ze bij de finish wel weer tegen. Dus zo gezegd zo gedaan nog even voor de finish kijken of er nog een versnelling in zit en ja die zit er in. Niet  te hard morgen weer een dag. ja en daar is die dan de eindstreep yes we did it. en morgen weer een dag en als zo gaat als vandaag mag ik niet klagen. ja trots en blij op het halen van de streep ja en ook nog eens erg blij met de tijd. op naar morgen en  heb genoten van de zevenheuvelen nacht.

20161119_203233.jpg

Nog even de avond gezellig afsluiten. met ze 5e ja we hebben logies.
We kamperen in ons eigen huis. met drie extra mensen in eens moet je toch even aan aanpassen en ruimte maken maar zo gezegd zo gedaan een groot feest .Hup nu slapen morgen weer een dag…

Vroeg ochtend

Goedemorgen zondag, goedemorgen huis vol gezelligheid.
Zaterdags al wat pannenkoeken gemaakt voor vandaag als ontbijt nou die ging er de goed in bij ons, de eerste 2 logés moesten vroeg weg naar Nijmegen om daar op de expo te staan. Wij hadden nog even wat tijd voordat wij ook naar Nijmegen vertrokken nog wat dingen gedaan voor dat we de auto in stapte. Op naar Nijmegen en de auto bij Cinamac neer gezet dus nog een stukje met de bus.

Nijmegen

Eenmaal in Nijmegen nog een sanitaire stop. Ja de dixies i love it (ahummm) 😉
Na dat dat gebeurt was richting tassentent. De tassen daar in geleverd [waar we er achter kwamen dat onze vriend zijn schoenen nog in de auto bij de Cinemec had liggen, gelukkig kon hij wel lopen op de gympen die hij aan had] en richting startvak joepie. de zenuwen waren al weer aanwezig. en daar sta je dan met ze drieën in het startvak beetje bij beetje loop die vol. Van mijn mag er wel gestart worden.

Van start (Zevenheuvelenloop)

Eindelijk mogen we lopen. wat is het toch leuk al die mensen langs de kant.
En daar is de eerst heuveltje al oeps beetje voelen zwaar van gister, maar we gaan door deze heuvels ga(an) ik/we verslaan. We hadden afgesproken van te voren met ze drieën te lopen. Naar een tijdje werd er gevraagd is het goed als ik iets harder ga lopen, natuurlijk zie je bij de finish was ons antwoord.
En toen  waren we met ze tweeën. Nou was dat maar zo. Soms maak het echt niet uit of er veel mensen zijn, maar ik weet ook “ik ben niet de snelste loper” dan weet ook heel goed, dan loop je rechts ja rechts en je haalt iemand links in ja (net als in de auto/op de fiets) daar kwamen mijn ergernis al aan mensen die mij/ons recht in gingen halen.

wp-1486327497627.jpg

Harm loopt naast me er zit niet veel afstand tussen ons in, het is geen afstand waar je tussen door kan en ja dan toch proberen mensen daar tussen door te gaan. Oke is niet erg laat maar gaan het gebeurt een paar keer Harm loop af en toe iets van mijn vandaan niet in de gaten dat die iets sneller is gaan lopen door de mensen mee wordt gezogen. Hij zoekt me tussen de mensen, ik roep hem even dat die weet waar ik zit. Hij wacht even en we zijn weer bij elkaar wat fijn is dat toch. We lopen op koers voor een pr (dat wist ik niet) en toen gebeurde er iets waar van ik schrok en uit me rit me was bye bye pr. Genieten was op dat moment ver te zoeken. Ik wist me wel te herpakken maar lol was wel weg. echt in me hoofd waar is de finish waar is de finish. Blij dat ik ben dat mijn man naast me loopt en daar komt de finish in zicht. Kan het, gaat het, zal ik het proberen, JA, het komt van uit mijn tenen toch nog even een kleine versnelling kijken wie de eerder is. Harm had deze niet aan zien komen dus zig zaggen tussen de mensen door. En jaaaa we zijn over de finish.

Na de finish

Onze wel verdiende medaille in onze handen. Dubbel gevoel ja blij echt wel. Als denk dat onderweg toch ook echt even gedacht heb stop maar, Harm ga maar alleen verder. Nee samen uit samen thuis. zo even contact zoeken met onze vriend waar die is die stond al op ons te wachten. Even bij gepraat tijdens het lopen naar de expo dat we onze medaille kunnen laten graveren. Na het graveren nog even wezen zoeken naar het twee tal dat ook bij ons had geslapen en naar nog wat bekenden. en daar naar was het toch echt tijd om naar huis te gaan…

 

volgend jaar weer? De zevenheuvelennacht in iedergeval wel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s