15 Maart is het zover, dan mogen wij afrekenen met dit kabinet. We zouden ze kunnen belonen voor eindelijk weer een stabiele regering, maar we zouden ze ook kunnen afstraffen voor iets wat ze hebben nagelaten of waar we het absoluut niet mee eens waren.

nu blijkt dat er zo’n 800.000 jongeren voor het eerst mogen stemmen. En anders dan in Amerika telt elke stem! want de zoals de Amerikanen het noemen popular vote telt hier tenminste wel mee. Had het aan de popular vote gelegen was Donald J. Trump geen president geworden, dan hadden wij niet te maken gehad met een narcistische Amerikaanse president.
Maar door een bijzonder kiessysteem zitten we dus wel opgescheept met een machtsbeluste, narcistische (en corrupte?) Amerikaanse President.

Maar goed, we leven in Nederland en hier telt elke stem. 800.000 stemmen was in 2012 goed voor maar liefst 17 zetels! En er valt dit jaar weer genoeg te kiezen… er zijn meer partijen dan ooit die meedoen aan de 2e kamer verkiezing.politieke-partijen

En vergeet niet, deze partijen kunnen mogelijk over jouw toekomst beslissen. Niet stemmen betekend niet dat je er geen vertrouwen in hebt. Niet stemmen betekend dat je gewoon te lui bent om een paar minuten van jouw tijd te spenderen aan je verworven recht.

Op welke partij je ook stemt, STEM!!!!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s