ZONDAG 19 MAART 2017

’s Ochtend om 7 uur maakte mijn lieve vrouw mij al wakker. ZE WAS HYPERDEPIEP! verschrikkelijk gewoon. Maar zo ben je wel direct wakker.

Shake gedronken en pannekoeken gebakken. Want een beetje extra koolhydraten is niet verkeerd. Rond half 12 waren we naar Nijmegen gebracht. Genoeg tijd om rustig ook nog wat te kijken. En het leuke was we zagen de wedstrijdlopers van de 5K nog lopen. En de eerste 5 (?) liepen goed, maar toen gebeurde er iets wat je niet voor mogelijk kan houden…. binnen de top 10 liepen er zeker 3 loper rechtdoor, mede doordat er geen hekken stonden en toen een vrijwilliger door een van de omstanders er op gewezen werd was het antwoord “daar ga ik toch niet staan”. Met andere woorden ik kijk liever hoe de toppers het doen en laat het publiek de rest van de lopers maar de juiste kant op dirigeren. Wat dan ook gebeurde…maar voor de lopers die rechtdoor liepen was een podiumplaats helemaal verkeken. Hopelijk gaat de organisatie er volgende keer iets anders mee om.

We liepen maar door in de hoop dat wij wel goed gedirigeerd zouden worden en dat deze onwelwillende vrijwilliger niets verpest en wel de NK-HM-toppers de goede weg begeleid.

Centrum Nijmegen

In het centrum was het gezellig druk. Er waren dan ook aardig wat mensen in de benen gekomen voor de Stevensloop. Welke dit jaar het NK Halve Marathon zou hosten. Nijmegen is de echte loopsportstad van Nederland, het is er weer eens gezellig druk en dat terwijl het niet echt mooi weer is. Het is verschrikkelijk winderig (rond de windkracht 5), maar gelukkig wel droog. Het leek ’s ochtends beter weer dan tegen de middag dus in plaats van in een T-shirt te gaan lopen toch maar een shirt met lange mouwen er overheen aan.

Halve Marathon

Ruim voor de start het startvak in gegaan en daar kwamen we Henri van Veen tegen die tijdens het lopen foto’s en filmpjes zou maken voor Omroep Gelderland en af en toe zou inbellen bij de radio studio. Elkaar succes gewenst en we mochten van start. En de start ging lekker. (Ben vergeten te vertellen dat ik ook een camera in de handen had, hopelijk kan ik snel wat filmpjes plaatsen). Bij de 10K aangekomen en we hadden er net iets meer dan een uur over gedaan en toen bij de 15K ging het ook nog lekker 1u44′ ofwel een pr voor Babette. Dit gaat goed, we hoeven er nog maar 6 wat betekend dat Babette een nieuwe PR op de Halve Marathon zou gaan lopen. Maar ik hield m’n mond stil. Want ik wilde het niet jinxen.
Maar toen kwam kilometer punt 18 en we draaiden en de wind kwam op de kuiten van Babette. Wat bijna resulteerde in bijna kramp. Ze heeft doorgelopen maar helaas het tempo ging naar beneden. #opgevenisgeenoptie is dan ook het credo. Dus helaas geëindigd in een tijd die we niet voor ogen hadden, maar wel trots op zijn. Voordeel is natuurlijk wel… geen mensen die voor het beeld springen tijdens de finish foto 😂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s