Oeps…. deze stond klaar en vergeten op publiceren te drukken… hahaha… dan nu 3 maanden later nog maar publiceren in de paar dagen voor mijn volgende loop… De Zeven Heuvelen Loop…

Zoals ik al eerder had verteld heeft de Bridge to Bridge in Arnhem voor de derde keer op rij een nieuw parcours. De eerste vond ik de leuk, de tweede was wel leuk… maar erg krap om mensen in te halen en de editie van 2017 was super. Met 1 kanttekening. Over de 2e brug (De Nelson Mandelabrug) wordt NIET gelopen. Je loopt er alleen langs en onderdoor.

10mi

De 10mi startte om 12u precies, zoals elk jaar. Dit jaar een startrede van de nieuw bakken burgemeester van Arnhem, dhr A. Marcouch. Nadat de burgemeester zijn speech had gehouden met een aantal keren de melding dat we wel even “stil moeten staan” en onze vrijheid moeten koesteren. Het zal wel niet meer de precieze woorden zijn, maar het kwam er wel op neer.

Mijn doel:

Mijn doel was zo dicht mogelijk bij de 1h06′ te komen van mijn PR. Deze liet ik eigenlijk nog voor de start varen. Ik wilde er 1h15′ – 1h20′ over doen. Ik zou dan rond kwart over 1 bij de finish zijn en dan zou ik genoeg tijd hebben om iets te eten, shirt wisselen en naar de start voor de 6(,22)mi te lopen.

Startvak

Het startvak was aardig vol, maar het was geen dringen geblazen of iets dergelijks. Genoeg ruimte in ieder geval. Uit gezwaaid door mijn vrouw, ouders en schoonouders en na een warming up en speech van de burgemeester klonk het startschot/-sein.

De loop

De start was net als vorig jaar op de John Frost brug (De Bekende Brug, ja van onder andere de film). En het duurde maar even en je was de stad uit en liep langs de Rijn en door de natuur. Dit jaar hadden ze meer rekening gehouden met mensen die wilden inhalen. Direct in het begin had ik zoiets van doe nou rustig aan die 4’30” is veel te snel… dat houdt je niet vol. Maar dankzij Peter (ken hem verder niet, alleen dat hij in Arnhem woont, 44 jaar is en een zoontje heeft die 2x met hem mee gelopen is) die eerst in een groepje liep van 3 liep en ik dus bij aansloot kon ik het goed volhouden. En ook nog kunnen genieten van de omgeving en zelfs nog fatsoenlijk zinnen uit mijn adem kunnen halen. Ja we hadden zelfs tijden dat we met elkaar aan het praten waren. Tijdens de race 3 of 4 keer iemand van Ik Loop Hard gezien (die tevens foto’s aan van me had gemaakt) met haar ouders en (ik denk dat ik wel mag zeggen) dochter die me ook nog eens aanmoedigden tijdens het wachten op haar vriend.

Het lopen ansich ging heel lekker, drinken tussendoor is toch wel wat minder fijn. Wat mis ik de flesjes van Parijs, waardoor je toch wat snelheid verliest ondanks de geweldige vrijwilligers die het bekertje water goed aangeven (en een kluns zoals ik zo het bekertje uit de handen van zo’n vrijwilliger tikt omdat ie te snel aan komt lopen). Maar drinken moet je blijven doen, zeker als de zon in je gezicht schijnt en het bij tijden heel warm is. Overall kan ik zeggen dat het een zeer geslaagde 10mi van de Bridge to Bridge was. tot volgend jaar (ps. Dit parcours mag er voorlopig wel in blijven) En mijn eind tijd ben ik meer dan tevreden over.

Een gedachte over “Bridge to Bridge 2017 (10mi)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s