Meedoen of niet meedoen is eigenlijk een vraag die niet aan mij gesteld hoeft te worden. 2012 was dit mijn allereerste wedstrijdloop ooit.

Dit jaar zou ik hem alleen lopen en zoals het er nu naar uitziet zal ik hem volgend jaar ook weer alleen lopen. Maar ik loop op de zaken vooruit. Eerst het verslag van the 7 Hills of 2017 😉

Zondag 19 November 2017

We sliepen deze nacht in de woonkamer, want we hadden ons bed afgestaan aan Kaschenka. Kaschenka zou de 7 heuvels bedwingen voor Ik Loop Hard en New Balance. Maar was nog niet helemaal fit. Zie haar eigen blog voor haar verhaal 🙂

Vandaag zal ik voor de 6e keer de Zevenheuvels bedwingen en is dus niet echt iets om nerveus meer over te zijn.

Rond half 11 hadden we de auto geparkeerd in Nijmegen en we waren dus ruim op tijd bij de ontmoetingsplaats van Ik Loop Hard en Marathon Deelnemers Rotterdam. Dit was dan ook de eerste keer dat Babette en haar hulphond samen in een hele drukke omgeving zijn en dus extra uit de kast komen. Wat vanzelfsprekend extra spannend is.

<jump> dat verhaal verteld Babette jullie wel…</jump>

Om kwart voor één sta ik dan in mijn startvak (blauw) en om één uur klonk het startschot, ongeveer 3 minuten later ging ik over de startstreep.

En wat je niet moet doen, deed ik dus wel. Ik liep het tempo van de meute mee en dat lag onder de 4 minuten per kilometer. Dat moest heel rap naar beneden, want dat wil ik pas tegen het einde lopen. Beetje bij beetje lukte dat, de eerste 5km liep ik dan ook in 4’27″/km. Ik was best wel tevreden. Zeker gezien mijn ademhaling hoog zat, de ademhaling naar beneden krijgen lukte niet. Waardoor ik mij zelf vaak vertelde, probeer te genieten. Zo zijn we langs het “protest huis free Tibet” gelopen. En de muziek deed me een beetje rustiger worden.

Gezien ik dit keer alleen liep heb je minder last van mensen die tussen jou en je looppartner door willen. Maar mensen die je rechts inhalen terwijl je al bijna geheel rechts loopt of nog meer naar rechts wilt, geven je nog steeds een soort van hartverzakking. WAAAAAROM 😉

ik snap het wel, soms kun je niet anders omdat iemand onnodig links blijft hangen (hey het is net als op een autosnelweg rijden 😂). Maar waarom als iemand al rechts loopt?

Tussen km 5 en 10 begon ik toch zelf ook mensen in te halen, altijd fijn om zelf ook in te kunnen halen… maar ik werd over het algemeen toch nog altijd meer ingehaald dan dat ik zelf inhaalde… En bij km punt 10 kreeg ik de melding dat ik 4’31″/km liep. Netjes al zeg ik het zelf.

Ik begon ook een beetje meer om me heen te kijken, niet te veel want ik wilde wel snel terug naar mijn vrouw.

Doordat ze nu elke km een mat hadden gelegd kon ze me nu heel makkelijk volgen via de app. Maar ik moest daardoor wel meer opletten op mogelijke foto momenten. En volgens mij heb ik er zeker 1 gemist 😉 maar het eerste moment was wel vastgelegd.

je kunt ook zien dat ik het niet heel makkelijk had.

En dan kom je dichter en dichter bij de finish, waar er langs het parcours elk jaar veel mensen langs de kant staan wordt het naar mate je dichter bij de finish komt steeds drukker. En maar zoeken naar vrouwlief. Vanaf 800m. tot de finish… en dan 500m. Verder, bij het bord nog 300m stond ze dan 🙂 hondje zag ik niet,maar wat was ik blij… En op mijn horloge stond 1h06′ dus ik hoefde niet meer voor een PR te lopen. Dus even stoppen,kus geven en weer door.

En dan eindig je, met een stop op de 300m, in een tijd van 1h07′. Al moet ik stiekem toegeven dat na de stop ik mijn ademhaling onder controle had.

Snel flesje drinken en medaille aangenomen,tas halen… broek en trui aan en hup naar Babette en de anderen om nog wat andere mensen aan te moedigen.

Nadat de medaille gegraveerd was afscheid genomen van Kaschenka en anderen (Majella dank je wel voor het gezelschap houden van Babette)


Ondanks dat ik geen loop analyse had gehad voor de schoenen, maar ze had gewonnen bij PK Runningshop liepen ze geweldig goed. Zo blij dat de schoenen mede verantwoordelijk zijn voor mijn goede prestatie 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s