Marathon Training W1

Sinds maart heb ik de Garmin Forerunner 645, zonder de muziek optie. Buiten het feit dat de 645 een erg fijne horloge is (en ik nog niet eens alle opties ken), biedt Garmin ook een trainingsprogramma aan voor een aantal afstanden en op verschillende niveau’s. En omdat ik in April de Marathon van Rotterdam wil gaan lopen, heb ik als test het trainingsprogramma van Garmin aangezet.

De training duurt 16 weken, afgelopen dinsdag had ik de eerste training… En ik dacht wellicht is het leuk om te bloggen over de trainingsweken.

Dinsdag 18-12 / S1

ik was een beetje moeilijk wakker te krijgen en had een dubbele espresso nodig om echt lekker wakker te worden. Eenmaal buiten was het voor het gevoel echt goed koud en dat bleef ik ook een half uur zo voelen…

Garmin had een training van 45′ hardlopen in Z2 voor me in de planning, maar in combinatie met de dubbele shot espresso en de kou(???) bleef ik een half uur lang hangen in Z3, daarna kon ik zelfs versnellen en bleef ik in Z2… de training is dus maar voor een derde gelukt 😉

Woensdag 19-12 / S2

Er stond vandaag een interval training op het programma, 10 minuten inlopen en daarna 4 maal 4′ zone 4 en 1’30” rust… de eerste ronde lukte me het geen seconde om in zone 4 terecht te komen, na 4 minuten de benen onder mijn lijf weg te hebben gelopen en in mijn rust nog even een vreemd hondje geaaid te hebben die dol graag met mij mee wilde rennen, maar vanzelfsprekend voor haar bazin dat niet zo’n strak plan 😉
de tweede ronde wel geteld 1 seconde in Z4 gelopen en ook hier kon ik qua benen en ademhaling niet sneller. Bij de derde ronde lukte het me tegen het halverwege de 4′ eindelijk in Z4 terecht te komen… Door een verkeerde telling dacht ik tijdens de “pauze” dat ik klaar was, maar toen kwam de melding dat ik de 4e ronde in zou gaan 😱 Dus nog 1 maal alles gegeven en ik was deze keer wel constant in Z4…

Zaterdag 22-12 / S3

Zaterdag was de opdracht 45 minuten hardlopen en fartlek toepassen en dat ging heerlijk! Geen geklooi met hartslagzones 😉 gewoon 45 minuten lekker tempowisselingen er in gooien. Ondertussen Rudolf nog gezien, maar wel zonder rode neus 😉

Zondag 23-12 / S4

De opdracht voor de zondag was iets lastiger, dacht ik in het begin. De opdracht was 75 minuten hardlopen in Z2 en daarna een coolingdown.

Ten eerste moest ik een route Bedenken van 75 minuten en dan ook nog rustig lopen. Gelukkig liep mijn vrouw net als tijdens sessie 1 en 3 met mij mee (om me een beetje intoom te houden). Ik had wel een route in gedachten, maar dat was een route van 15K, wat ik normaal wel in 75 minuten zou kunnen… maar ik moest een stuk rustiger lopen dan ‘normaal’. Mijn vrouw had wel een leuke route in gedachten en die hebben we tussendoor (vanwege het verkeer) ook weer een beetje aangepast en langer gemaakt. Uiteindelijk kon ik mijn hartslag ruim een half uur in Z2 houden, daarna niet meer, maar langzamer hardlopen kon ik niet meer want dan zou ik zeker last van de knieën krijgen. dus dan maar verder in Z3.

Met miezerregen lopen was wel heerlijk, alleen zo lastig als brildrager 😉 . Op naar morgen naar een actieve rustdag 🙂

De rest van de dagen die ik niet heb genoemd heb ik wel gelopen, als actieve rustdagen en dat in het kader van #StreakwithShiva een daily run uitdaging vanaf Thanksgiving tot en met Nieuwjaarsdag.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s