Marathon Training Week 3

Druk weekje gehad en helaas niet alle trainingen gedaan of juist uitgevoerd. Maar wel heerlijk gelopen. 63K aangetikt deze week.

31 December 2018

Vandaag een kort rondje gedaan met in mijn hoofd dat het toch al een lange dag/nacht zou gaan worden vanwege het werk. Een korte 3K werd het als blokje om het huis. Wat we dan maar zagen als actieve rustdag.

De planning was dan ook dat we ’s nachts al naar mijn moeder zouden gaan rijden. Zodat we niet al te laat in Groningen zouden zijn.

1 Januari 2019 /S8

Ten Eerste: Een Gezegend 2019 gewenst. Het belangrijkste doel voor mij die jaar is mijn 6e marathon in Rotterdam (in mijn uppie) te volbrengen 🙂 Wat is jouw doel voor dit jaar?

maar verder met het verhaal: ’s Nachts rond 5 uur vertrokken uit huis met de auto richting Grunn. Na een autoritje van ca. 2 uur even na 7 uur aangekomen en na een ontbijtje naar bed gegaan. Na net iets minder dan 5 uur slaap. een tweede ontbijt gehad en daarna een de marathontraining gedaan. De opdracht was 45′ in Z2 lopen als herstel ronde en 10′ uitlopen. Dit ging heerlijk in het vlakke Groningen. Ik had een ronde van ca. 10km in gedachten… Maar Babette had daar haar twijfels bij. Veel te krap aan tijd om die afstand te lopen.

Het resulteerde in een onofficiële PR voor Babette op zowel de 10K als de 5K… Dus een goed begin van het nieuwe jaar.

2 Januari 2019 /S9?

Intervaltraining staat er op het programma. En we wilden nog even naar Duitsland om wat boodschapjes te doen. Vandaag maar niet, de intervaltraining stel ik wel een dagje uit. Dus dan maar een rondje met ons drieën gelopen. Samen met de hulphond van mijn vrouw hebben we 2K gelopen. Om daarna naar Duitsland te vertrekken, lekker te lunchen en boodschappen te doen.

3 Januari 2019

Nee vandaag de intervaltraining niet gedaan, even aan mezelf denken. bijna 12 uur geslapen en dus maar een actieve rustdag genomen net als gisteren. Maar vandaag 2.1K gelopen. Wederom met z’n drieën.

4 Januari 2019 / S9

Vandaag dan eindelijk mijn interval gedaan van 10′ inlopen 2x 10′ Z4 en 2′ rust, met daarna 10′ cooling down. Maar met 10′ cooling down was ik er nog niet helemaal. Daarna nog 2,5K gelopen met mijn vrouw. Officieel was dit mijn 2e intervaltraining van deze week. De eerste heb ik in zijn geheel laten vallen. Dus vanaf nu weer gewoon verder met de originele training.
Tussen de twee loopjes door ook direct de Kerstboom weggebracht naar de containerwagen of toch ook een stukje hardgelopen met de boom????

5 Januari 2019/ S10

Vandaag stond een herstelloop op de planning in Z2. Dat ging vandaag wel aardig goed en heb dus inclusief cooling down 8K kunnen afleggen. De echte cooling down was met mijn vrouw en was 2.55K lang 🙂 heerlijk gewoon.

6 Januari 2019 / S11

Vandaag eigenlijk geen zin om iets te doen, dan maar zin maken. uiteindelijk om even voor 2 vertrokken voor een 105 minuten duurende duurloop. De bedoeling was deze in Z2 te lopen, maar mijn haas voelde zich niet zo heel fijn dus werd het uitproberen en het beste er van maken.

Het mijn hartslag ging heel snel te hoog en had de officiële training maar overboord gegooid. Lekker lopen was nu het belangrijkste en heb dat ook gedaan. Al liep ik bij de 3K bijna in een uitlooplijn. Waar het baasje nog in het bos stond en de hond van haar stond aan de andere kant van de weg in de berm. Dus was een klein beetje boos……. maar naar NOU NOU te hebben gezegd/geroepen was het snel voorbij. Uiteindelijk 20,3K gelopen.

Als uitlooprondje heb ik 2,5K gelopen met Babette, ze voelde zich al weer een stuk beter. Zelfs zoveel beter dat ze mij er goed uitliep. pfffff….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s