Marathontraining Week 4 & 5

Week 5

Maandag 14 Januari / S13

Een goed begin van de nieuwe week en van de 5e trainingsweek.

Het was een beetje een vreemde dag. Donkere wolken en een beetje wind. Maar wel droog toen we gingen starten. Eerst een stukje door Westerlee, om vervolgens richting Oude Pekela te lopen. Want anderhalf uur lopen, betekende dat we met z’n tweeën ongeveer 15K zouden lopen. Het enige wat vrouwlief op den duur zei toen het begon te hagelen, we lopen steeds verder van huis af en dat deden we zeker, maar ik had mijn rondje in gedachten (mijn voormalige achtertuin kende ik nog wel aardig) en daar wilde ik niet al te veel van afwijken.

Het hagelde trouwens maar even, maar het was toch koudddd, het was alsof er naalden in mijn kuiten staken…. mijn hartslag was het ook nog niet echt eens met de kou en dus ging mijn hartslag gigantisch om hoog. Mijn gemiddelde hartslag was dan ook 165bpm met een max van 189bpm! maar het rare was ik kon gewoon volledige zinnen uitbrengen alsof ik constant in Z3 liep in plaats van Z4-5…

De kouden handen bleven en de hoge hartslag bleef ook. Maar ondanks waren we precies na anderhalf uur weer thuis én we hadden heerlijk gelopen. Na afloop trakteerde moeders ons op een mok warme chocolademelk en een heerlijke eierkoek.

Dinsdag 15 Januari

Rustdag vandaag, stond er op het programma. Maar een rustdag zonder een mini rondje lopen kan toch niet?! Ofwel ook vandaag een actieve rustdag genomen. We moeten ook maar weer eens de sportschool in, besloten we. Maar deze week nog niet, want alle goede voornemens van het nieuwe jaar zullen nog wel niet afgezwakt zijn. Volgende week is het plan. De rust zal dan wel weer terug gekeerd zijn en de meeste goede voornemens zullen na 3 weken wel weer vervlogen zijn? [owh wat denken wij toch slecht] .

’s Avonds was het dan toch echt wel weer tijd voor Wie Is De Mol?! Huh het is toch Dinsdag. Ja dat klopt, maar doordat ik op zaterdag avond veelal werk, zie ik dus WIDM niet en nemen we het dus heel netjes op. We proberen dan ook alle social media te mijden wat over WISM gaat, omdat we niet willen weten wie er in is gebleven en wie er uit. Bij de eerste aflevering wist ik door een gast dus dat iedereen er nog in zat. Nogmaals dank je wel! 😉

Woensdag 16 Januari / S14

Een interval is het vandaag wat de klok slaat. 10′ inlopen en 5x 6′ Z4 en 1’30” R met uitloop. Dit keer kon ik vrij snel in de juiste hartslagzone komen en ook nog goed in blijven. bijna precies na 47’30” was ik weer thuis en wat bleek. Mijn VO2max was weer een puntje omhoog gegaan. Nog 2 puntjes verwijderd voor uitmuntend 😉 Bij thuis komst was vrouwlief aangekleed om samen met mij uit te lopen. ’s Avond weer heerlijk aan het werk geweest.

Donderdag 17 Januari / S15

Herstelronde staat er op het programma van 30′. Dat moet te doen zijn toch. En deze moest gelopen worden in Z2 ofwel lekker kunnen blijven praten. Dat ging 44% van de tijd goed, de rest van de tijd zat ik in Z3/4. Oeps. Maar toch 4,77K gelopen vandaag. Al moet ik zeggen dat ik niet zo heel veel zin had om te gaan. Had bijna gezegd, zullen we maar een mini rondje doen? Maar uiteindelijk niet gedaan en met een trapje onder mijn r**t heel netjes van start gegaan.

Vrijdag 18 en Zaterdag 19 Januari

Officieel stond er voor zaterdag een interval gepland, maar deze heb ik geskipt omdat ik de dag erna een lange duur loop moet gaan lopen van 135′. Dus lekker actieve rustdagen genomen. Wat sowieso voor de vrijdag al gepland stond.

Vrouwlief heeft op de Zaterdag de gewonnen kousen van 361 uitgeprobeerd en deze bevielen erg goed. Helemaal super vond ze het dat Shiva haar grijze kousen had toebedeeld en geen roze 😉

Zondag 20 Januari / S16

Goedemorgen migraine, ogen dicht houden is fijner dan open. Al blijft het geluid erg vervelend. De duurloop dan maar niet in de ochtend laten starten, dat doen we dan maar in de middag. Hopelijk is het dan een stuk beter.

Het werd niet veel beter en pas rond half 5 / 5 uur werd het een stuk dragelijker. Ik was even vergeten wat het was om zo’n knallende koppijn te hebben. Ogen dichthouden was heerlijk en heb dan ook heeeeeel veeeeeel geslapen vandaag. Koda was door mij een beetje van slag. Zijn taak is helpen. Maar hij wist niet hoe hij mij kon helpen. Ondanks dat Koda als hulphond voor vrouwlief in huis is, probeerd hij mij ook te helpen of attenderen op aankomende pijntjes. Maar migraine, nope geen notie van.

Maar rond 5 uur toen de migraine beter te handelen was, toch maar een klein rondje gedaan in de kou. De eerste stappen dreunden door mijn hoofd en zag de bui eigenlijk al hangen dat het na de ronde erger geworden zou zijn. Maar niets was minder waar. De migraine was na het mini rondje nog beter de handelen.

Wat dus betekende dat we gewoon Heel Holland Bakt konden gaan kijken. Ja ook dat kijken we al moet ik er bij zeggen dat dat de twee programma’s zijn die we op het moment echt kijken. Voor de rest kijken we heel veel Netflix.

fijne week.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s