Je kon er bijna niet om heen Zondag 7 April 2019, de dag dat #DeMooiste gelopen werd. De organisatoren van de Rotterdam Marathon hebben zich de hashtag DeMooiste toegeëigend omdat dit gewoon waar is (mijn mening).

Dit jaar liep ik #DeMooiste voor de 2e keer, waar ik hem vorig jaar liep met mijn vrouw. Liep ik dit jaar de marathon alleen. Waar ik vorig jaar geheel ontspannen aan de start stond, had ik nu toch wel wat spanning.

Daags van te voren nog een lief briefje en attentie gehad van het hotel waar wij verbleven.

De dag startte bij Café Engels met Rotterdam Marathon Deelnemers community van Facebook.

De race begon aan de voet van de Erasmusburg, om circa 10 voor 10 werd de sfeer opgepept door mr. Rotterdam himself (voor de 35ste keer alweer) mr. Lee Towers.

0-10K

In het startvak rustig een beetje nerveus worden voor de loop die komen gaat en dan hoor je opeens een bekende stem naast je. Super verrast aan de praat gekomen en uiteindelijk ook samen met deze bekende gestart. na circa 2/2,5K elkaar succes gewenst en ben ik op mijn eigen tempo door gelopen.

De temperatuur was al wel wat hoger dan dat ik verwacht had, maar nog lekker te doen. Het doel is niet te gek gaan doen en rustig rond de 5’30” p/km te gaan lopen. Dit lukte wel aardig. De eerste 5K zaten er vrij snel op, en netjes wat gedronken die mij werd aangereikt. Bij de 7K mijn eerste Torq-gelletje genomen. Deze zijn echt heerlijk en in verschillende smaken te verkrijgen en als je bijvoorbeeld de smaak appeltaart kiest… smaakt deze ook echt naar appeltaart.

10-21K

Bij elke drank post netjes de drank aangenomen en ik heb iets raars/stoms gedaan, ik nam telkens niet het water aan maar de bekertjes met AA-drink. Ik heb er niet mee getraind en dit had zo maar verkeerd kunnen aflopen. Maar ik denk dat het nemen van deze drank op deze warme dag geen slecht idee is geweest voor mij. Al had ik ook mijn eigen drinken bij, heb ik deze niet aangeraakt. Ik had genoeg aan het drinken wat mij werd aangereikt.

De helft van het parcours behaalde ik net onder de 2 uur. Dus in mijn hoofd had ik al dat ik geen verval mocht laten zien anders zou de sub4 wel erg lastig worden. (mijn doel voor deze dag)

21-31K

Het werd wel weer een stuk warmer dan ik in gedachten had. De dag ervoor was het bewolkt en best wel fris. Maar vandaag was de zon daar en die liet goed van zich blijken. Al was het gelukkig niet zo heel warm als vorig jaar.

Na de Halve marathon kwam de Zwaan weer in zicht. Gelukkig ben ik niet bang voor deze zwaan, want dankzij deze zwaan kwam ik weer dichter bij de finish. Onder de Kubus woningen door en snel richting het 30K punt, want mijn vrouw zou daar ergens in de buurt moeten staan.

Op ongeveer 28 kilometer kreeg ik een lichte honger klop, welke ik gelukkig kon oplossen met een gelletje

Eerst nog de oprichter van Ik Loop Hard een high five gegeven en Moesy stond ook nog langs de kant.

Toch snel mijn muziek maar wat zachter, hey hoor ik daar mijn naaam?! Ja rechts bij het 40K punt. Wat fijn dat ik haar toch nog gezien heb. Snel nog een handkusje en even aanzetten des te sneller ben ik weer bij haar. En vlak bij km punt 30 stond een vriendin met dochter met winegums. Wat ging dat er goed in zeg.

31-41K

Ergens langs de kant bij 35K zou de andere hardloop community waar ik lid van ben staan, dus dit werd mijn volgende doel. Onder tussen liep ik langs de video-support laan. Oi van sommige video’s schrik je je een hoedje zo hard staat het geluid.

Na het 32 kilometer punt zag ik de de Rotterdam Marathon Deelnemers vlag al op korte afstand naderen. Hier werden zoutjes en zoetigheden uitgedeeld aan de leden. waardoor je bijna dat gelletje niet nodig zou hebben

Vlak erna stond een onbekende vrouw die me een flesje bronwater gaf. Deze was nog lekker koel ook! Erg fijn en nog niet veel later kreeg ik ook nog een banaan. Wat fijn zulke supporters. Waar Kralingen altijd een crime was door het lak aan supporters was het dit jaar niet het geval. Op sommige plekken zelfs grote groepen. Het lijkt er op dat de Rotterdam Marathon nog meer aan het leven is (als ik de verhalen van eerdere edities mag geloven).

Kralingen lag voor het gevoel heel snel achter me en mijn vrouw kwam weer dichter en dichter bij en dus ook de finish.

Bij de 40ste kilometer stond ze nog steeds. De schat en ik weet hoe lastig dit is voor haar. Gelukkig heeft ze haar hulphond bij zich. Grote mensen massa’s kunnen nog steeds erg beangstigend zijn. en nog ruim een kwartier op de klok om het binnen de 4 uur te fixen.

41-42,195K

Wat is die laatste kilometer toch eigenlijk een feestje… al moet ik zeggen dat de supporters aan de kant (rijen dik) wel erg stil waren. We werden niet echt aangemoedigd zoals vorig jaar. Maar gelukkig was daar dan nog altijd de speaker die zijn best deed.

Hoe dan ook het was een feestje die finish en dan na de finish… de finishstraat… ik kon me niet herinneren dat de finishstraat zo lang was. tussendoor was ik even bang dat ik de medaille uitgifte gemist had… maar deze was nog niet geweest en daarna maakte ik dan zonder gêne mijn finishfoto.

En dan zie je later dat je gewoon een negatieve split op een marathon hebt gelopen… Op naar 2020!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s